Četvrtak, 25. travnja 2024.

HARRY POTTER MARATON Više od 30 djece i mladih u koprivničkoj knjižnici slagalo kreativne lego kocke

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović završen je novogodišnji lego Harry Potter maraton.

Iz knjižnice poručuju kako je maraton trajao tjedan dana, odnosno od 3. do 8. siječnja, a bio je namijenjen djeci i mladima koji su svaki dan po dva sata slagali lego komplete iz fonda knjižnice s motivima iz serijala o Harryju Potteru.

– U programu su zabilježena ukupno 32 posjeta djece i mladih, a bilo bi ih više, kad ne bi bilo ograničenja broja osoba koliko ih trenutno smije boraviti u prostoru knjižničnog Makerspacea u pandemijskim uvjetima – objašnjavaju.

U knjižnici dodaju da je maraton proveden kao nastavak uspješnog ciklusa različitih maštovitih radionica za mlade u knjižnici pokrenutih u 2021. godini s ciljem da djeci i mladima pruže mogućnost igre s kvalitetnim igračkama i didaktičkim materijalom koji potiču njihov razvoj, kao što su lego kocke, uz koje djeca vježbaju koncentraciju, kontrolu pokreta, koordinaciju oka i ruke te prostornu orijentaciju, razvijaju maštu te logičko i kritičko razmišljanje.

– Uz to, sudionici maratona imali su priliku upoznati se, družiti i poigrati s vršnjacima te tako na kreativan i zabavan način provesti svoje slobodno vrijeme – ističu.

Radovi nastali od lego kocki su po završetku maratona izloženi u izlozima knjižnice gdje se mogu razgledati do kraja ovog tjedna.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori