Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Slavenaši počeli pripreme prvim ovogodišnjim treningom, u kadru dva Brazilca i bivši Dinamovac

Nogometaši Slaven Belupa danas su se okupili na prozivci i početku priprema na Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš.

Kratki novogodišnji odmor zaključen je te je počeo ciklus priprema upravo u Koprivnici. Treneru Zoranu Zekiću na prozivci su se odazvala 34 igrača, a konačan popis igrača koji će konkurirati za nastavak prvenstva definirat će se kroz pripreme, kažu iz kluba.

Dodajmo da su na popisu tri nova igrača, bivši član Dinama II Ante Crnac te dva Brazilca Marcos Paolo i Vitinho. Također, kao što smo pisali, Nemanja Glavčić izazvao je interes inozemnih klubova pa će se vidjeti hoće li nastaviti sezonu sa Slavenom.

– Plan je da nastavimo gdje smo stali, samo su četiri tjedna do utakmice, neće biti klasične pripreme kao što su inače. Očekujem da se ekipiramo, za nekoliko dana znat će se konačan spisak. Nove igrače ne bih želio opterećivati, riječ je o mladim igračima od 19-20 godina. Govorimo stalno o pomlađivanju i smjeru u kojemu će klub ići, tako da ovime radimo pripremu za ljeto – najavio je trener Zekić.

Slavenaši će prvi dio priprema odraditi u Koprivnici, a od ponedjeljka će trenirati u Medulinu gdje će biti do 21. siječnja. Posljednji tjedan uoči starta prvenstva i utakmice s Osijekom, koja će se igrati u Gradskom vrtu 29. siječnja s početkom u 15 sati, ponovno će odraditi u Koprivnici.

– U prijateljskim utakmicama većinom ćemo igrati po jedno poluvrijeme da nam ne pati proces rada i da su svi u fokusu i spremni, na kraju krajeva da se izbore za svoje pozicije. Nakon Medulina će biti neke stvari jasnije – smatra Zekić.

Od nastavka prvenstva očekuje još dobrih rezultata i igara svoje momčadi, koja se odvojila od posljednjeg Hrvatskog dragovoljca i može nešto mirnije disati u nastavku natjecanja.

– Ne gledam na to da smo pobjegli od Hrvatskog dragovoljca, da smo nešto napravili i da se možemo opustiti. Trebamo gledati sebe, raditi što poštenije, ovaj klub to zaslužuje. Na kraju krajeva, i igrači su zadovoljniji dok dođu na trening i odrade ga maksimalno, sve ostalo je gubljenje vremena. Izgubilo se u ovom klubu to da se ljudi poistovjete s njim, a to možemo vratiti samo našim ponašanjem i karakternim igrama – uvjeren je Zekić.

Ovoga tjedna momčad će odraditi još sedam treninga. Što se prijateljskih utakmica tiče, Slaven Belupo će sudjelovati na medulinskom Arena Cupu. U grupi će snage odmjeriti s Lokomotivom, drugoligašem Opatijom te crnogorskom Istrom. Ovisno o plasmanu u grupi, u razigravanju za plasman odmjerit će snage s jednom od momčadi iz druge grupe koju čine Istra, Šibenik, Žarkovo iz Srbije i rumunjska Foresta.

NK SLAVEN BELUPO – proljeće 2021/2022.

Trener: Zoran Zekić

Pomoćni treneri: Želimir Mešnjak, Mario Kuić

Kondicijski trener: Marko Matijević

Fizioterapeuti: Dino Ratković, Dorian Rojčević, Jan Šumandl

Ekonomi: Slobodan Roksandić, Toni Kuzmić

Igrači: Bogojević Bruno, Bosec Antonio, Božić Tomislav, Brković Arijan, Crnac Ante, Čović Ivan, Ganžulić Ivan, Glavčić Nemanja, Goda Bruno, Grgić Alen, Hadžić Nedim, Hansel Zapata, Hlevnjak Filip, Ikouwem Utin, Kocijan Mateo, Krstanović Ivan, Kvržić Zoran, Laušić Marin, Liklin Luka, Marcos Paulo, Marina Mario, Marković Antun, Mihail Caimacov, Mlinarić Mihael, Monjac Mateo, Paracki Goran, Soldo Vinko, Sušak Ivan, van Bruggen Damian, Vitinho, Vuić Matija, Vuković Ante, Zirdum Matko, Zvonarek Lovro.

Pripremne utakmice:

Medulin, 13.01. – 14:30
Slaven Belupo – Opatija

Medulin, 16.01. – 14:30
Slaven Belupo – Iskra

Medulin, 19.01. – 14:30
Slaven Belupo – Lokomotiva

Medulin 21.01/22.01. – 11:00/14:30
Utakmica za plasman

zatvori