Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Radi se nadvožnjak Danica, uskoro počinje rekonstrukcija željezničkog kolodvora i izgradnja pothodnika

Na području Koprivnice napreduju radovi u sklopu projekta “Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica”.

– Trenutačno se izmještaju instalacije, radi se na nadvožnjaku Danica, odnosno spoju Đelekovečke i Peteranske ceste, te na otvorenoj pruzi od križanja željezničke pruge s Ulicom Čarda prema Peterancu – poručili su iz HŽ infrastrukture.

Dodaju da će Ulica Čarda dobiti i pješačko-biciklistički pothodnik, a on će se raditi pokraj postojećeg pružnog prijelaza u smjeru Koprivnice, a početak radova očekuje se u ožujku 2022. godine.

U HŽ infrastrukturi ističu da nakon što se završi nadvožnjak Danica i kada se preusmjeri promet, počinju radovi na podvožnjaku od Pavelinske ulice prema Ulici Ivana Česmičkog.

– U sklopu izgradnje novog kolosijeka i rekonstrukcije postojećega izvest će se i rekonstrukcija kolodvora Koprivnica te izgraditi pothodnik koji će prolaziti ispod Zagrebačke ulice, paralelne sa željezničkom prugom. Početak tih radova očekuje se u drugoj polovini ove godine – zaključuju u HŽ infrastrukturi.

zatvori