Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Podravkašice uvjerljive protiv Zeline na domaćem terenu, najraspoloženije Franušić, Strugar i Turk

Nakon jednog odigranog kola Lige prvakinja protiv Borussije Dortmund te nakon jednog odgođenog gostovanja u Ligi prvakinja, rukometašice Podravka Vegete su se okrenule i prvenstvenim obavezama.

U iščekivanju nedjeljnog ogleda s Brestom na domaćem terenu su ugostile Zelinu. Upisale su uvjerljivu pobjedu 43:16, poluvrijeme 24:7.

– Svoj prvijenac je u jučerašnjoj utakmici upisala mlada perspektivna igračica Dunja Međurečan, inače članica druge ekipe. Svoj će debi pamtiti po lijepom pogotku s devet metara u 29. minuti za rezultat 24:7 kojim je ujedno i završilo prvo poluvrijeme. Napomenimo kako je Dunja u svojoj prvoj utakmici s prvotimkama upisala tri pogotka – poručuju iz kluba.

Dodaju da su najraspucanije u domaćim redovima bile krilne igračice Strugar i Turk s po šest pogodaka kao i Franušić sa stopostotnim učinkom i također šest pogodaka. Podravkine vratarke su upisale ukupno 19 obrana.

– Ostaje žal zbog nove ozljede u našim redovima. Selena Milošević je ozlijedila rame, a koliko je ozbiljno bit će poznato nakon što se obave sve pretrage – napominju.

Spomenimo da je jučerašnja utakmica ujedno bila i prva službena utakmica novih igračica Podravka Vegete Gabriele Gudelj i Tine Barišić.

– Poseban je osjećaj svakako. Sretna sam. Žao mi je što nije bila malo jača utakmica, ali zadovoljna sam, a što se tiče moje igre uvijek može bolje – kazala je nakon utakmice Barišić.

Trener Goran Mrđen istaknuo je da je vidljiva razlika u kvaliteti, kako na tablici tako i u igri.

– Ne volim što u ovakve utakmice uđemo u ritam tih ekipa, polako. Nema veze što je rezultat uvjerljiv. Što smo trebali smo napravili, ali Selena nam se ozlijedila i ne znamo koliko je ozbiljno, radi se o ramenu i nadamo se da nije najgore – rekao je Mrđen.


ŠSD Josip Samaržija-Bepo: Gledatelji: 40, suci: Dario Bedeković i Bruno Peić iz Bjelovara, delegat HRS-a: Damir Kuti

Podravka Vegeta: Tucaković (13), Dumanska (6), Turk 6, Karlovčan 1, Popović 3, Strugar 6, Milošević, Gudelj 1, Milosavljević 4, Mugoša 5, Franušić 6, Međurečan 3, Šenvald 3, Stelmakh 3, Barišić 2. Trener: Goran Mrđen

Zelina: Antolić (3), Vukčević 1, Kranjec 2, Grbavac, Ćaleta 2, Šelko 2, Margeta 1, Tokić 2, Gudek, Bikić 5, Žeželj, Šimunec, Rađenović, Marković 1. Trenerica: Sandra Novak.

Isključenja: Podravka Vegeta 12 min (Popović, Milošević, Gudelj 2+2+2, Barišić), Zelina 10 min (Vukčević 2+2+2, Šelko, Marković)

Crveni kartoni: Podravka Vegeta (Gudelj), Zelina (Vukčević)

zatvori