Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Mrđen uoči još jednog europskog izazova: Nemamo vanjsku liniju ni za Čovječe, ne ljuti se

Rukometašice Podravka Vegete ovog vikenda očekuje novi europski izazov.

Naime, u sklopu 11. kola DELO EHF Lige prvakinja u nedjelju u 14 sati Koprivničanke dočekuju francuski Brest.

Kako je to na najavnoj konferenciji za medije rekao trener momčadi Goran Mrđen, ne bi želio da se ponovi prvo poluvrijeme odigrano u nedavnoj utakmici s Dortmundom.

– Ako kažem Brest je bolji, top europska ekipa, ne znam što mi tu možemo – bit ću kukavica. Ako kažem da ćemo ih stisnuti i da nam neće ništa – reći će da nisam normalan. Utakmica nam prije svega treba biti izazov, trebamo tražiti svoj motiv i od prve do zadnje minute trebamo zapeti. Puno igračica u Hrvatskoj bi bilo sretno i ponosno da može igrati Ligu prvakinja – počnimo od toga, neka nam to bude izazov, a onda je i pozitivan rezultat vjerojatno bliže – naglasio je.

Podravkašica Lea Franušić nastavila je kako će u utakmici protiv Bresta dati sve od sebe, bez obzira na protivnika.

– Pokušat ćemo odigrati čvrstu obranu, zatvoriti im najjače adute. Dat ćemo sve od sebe i igrati 100 posto, pa što bude – istaknula je Franušić podsjetivši pritom kako je momčad jučer odigrala utakmicu sa Zelinom, a u kojoj su se Podravkašicama pridružile i nove domaće snage.

>> FOTO Podravkašice uvjerljive protiv Zeline na domaćem terenu, najraspoloženije Franušić, Strugar i Turk

Sličnog stava bila je Sara Šenvald koja je poručila kako se ekipa mora fokusirati na sebe.

– Igramo protiv kvalitetne ekipe koja na svakoj poziciji ima po dvije reprezentativke, nema slabu kariku, teško joj je naći manu. Mislim da smo protiv Dortmunda pokazali dva različita poluvremena, a da bi nam drugo trebalo biti nit vodilja kojoj ćemo težiti u nedjeljnoj utakmici – spomenula je.

Kada je pak riječ o spomenutim promjenama u kadru, odnosno odlascima Biance Marie Bazaliu i Bojane Milić, Mrđen je otkrio kako ta dva odlaska nemaju ništa dodirno.

>> RASKID UGOVORA Bojana Milić više nije igračica RK Podravka Vegete

– Milić je otišla jer je htjela i dobila je drugu ponudu. Bazaliu je isto u dogovoru s klubom raskinula ugovor i koliko znam, već je u Rumunjskoj našla novi klub. Nije joj nitko bacio na ulicu, tako se desilo. Po Europi bi našli dosta sličnih situacija – kazao je Mrđen. Osvrnuvši se na nove domaće dolaske, rekao je kako ništa ne taji, no u ovome trenu ne može reći da dolazi novo domaće pojačanje.

Poznato je da su Podravkašicama trn u oku i stalne ozljede koje je Mrđen danas slikovito i opisao – kazao je da se ozljede ne mogu opisati u par rečenica, već u cijeloj Ilijadi, a čini mu se i kako je netko uzeo vudu lutku s Podravkinim dresom te ju bode svaku utakmicu.

– Jučer je Selena Milošević ozlijedila rame ni iz čega. Rekao sam tada od jada da nemamo vanjsku liniju ni za Čovječe, ne ljuti se. Moramo se stisnuti, i što je tu je – zaključio je Mrđen.

Spomenimo da će nedjeljnu utakmicu u Školsko sportskoj dvorani Josip Samaržija-Bepo moći pratiti 200 gledatelja zbog novih epidemioloških mjera. Ulaznice neće biti dostupne na punktovima, već će se podizati isključivo u klubu tijekom poznatog radnog vremena. Za ulazak u dvoranu vrijede ista pravila – ući se može samo uz valjanu COVID potvrdu i identifikacijski dokument.

zatvori