Subota, 21. svibnja 2022.

FOTO Linice u prijateljskoj utakmici uvjerljivo slavile protiv mladih nada Zrinskog

Ekipa Podravka Lino Rukometnog kluba Podravka Vegeta u nedjelju je u Koprivnici odigrala  prijateljsku utakmicu s ekipom Zrinski 2.

Trener momčadi Nenad Smiljanec za klupske je stranice napisao kako je početak utakmice pripao gošćama iz Čakovca koje su do rezultata 5:5 u 11. minuti imale stalnu prednost od jednog pogotka.

– Domaće igračice u 13. minuti vode 7:5, a Čakovčanke u 16. minuti izjednačavaju na 8:8. Od 16. minute do kraja poluvremena Linice poboljšavaju pokretljivost i gustoću obrane te u slijedećih 14 minuta, odnosno do kraja poluvremena primaju svega tri gola. Poboljšavaju obranu i igru u napadu, odnosno ubrzavaju loptu i igraju okomitije prema golu. Takvom igrom do kraja poluvremena postižu devet pogodaka i na odmor odlaze s lijepom prednošću od šest zgoditaka, odnosno rezultatom 17:11 – objasnio je Smiljanec.

Spomenimo da početkom drugog poluvremena Koprivničanke odmah postižu zgoditak za 18:11 te do 50. minute održavaju prednost od šest do osam golova. Lagano opuštanje Podravkinih igračica Zrinski pokušava iskoristiti te smanjuje na 25:21 u 52. minuti, ali svojim pristupom i zalaganjem Linice ne dozvoljavaju iznenađenje te u pet minuta rade prednost od 4:0 i u 57. minuti vode 29:21 te privode utakmicu kraju konačnim rezultatom 30:23.

– Svakako treba pohvaliti djevojke za njihov trud, zalaganje i motivaciju za igru jer su djelovale kao prava homogena ekipa u kojoj se bore jedna za drugu – zaključio je Smiljanec.


Za Podravku Lino igrale su: Petra Canjuga (1), Ena Cvelber, Dunja Međurečan (7), Lana Strugar (3), Gabrilea Domović (1), Magdalena Rumek (1), Ana Javorić, Lea Smiljanec (7), Lucija Horvat, Ana Crnjak, Nika Dedi (1), Tara Đelekovčan (9), Lana Hrnčić, i Nika Galinec.