Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Torčec održalo 140. skupštinu

U Društvenom domu u Torčecu u nedjelju, 30. siječnja 2022. godine, održana je 140. redovita izvještajna skupština DVD-a Torčec.

Poradi epidemiološke situacije, sjednica je održana uz nazočnost članova Društva i manjeg broja gostiju, a po prvi put članovi su mogli nazočiti skupštini i virtualno putem Zooma.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Torčec Zvonimir Legemec otvorio je Skupštinu te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim vatrogascima. Pozdravio je nazočne članove DVD-a Torčec, kao i ugledne goste: predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darka Palaša, načelnika Općine Drnje Petra Dombaja i izvjestitelja VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimira Juratovića.

Nakon prihvaćanja dnevnog reda, skupštinu je dalje vodio predsjednik radnog predsjedništva Zlatko Zvjerac.

Izvješće o radu Društva za 2021. godinu podnio je zapovjednik Marko Barić. Iz izvješća je bilo vidljivo da su tijekom protekle godine odradili mnoštvo intervencija, od izvanrednih dislokacija na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, požarnih intervencija unutar općine pa do spašavanja malih mačića.

Izvješće o financijskom poslovanju za 2021. godinu podnijela je blagajnica Dijana Barić. Izvješće verifikacijske komisije podnio je Darko Kuzmić. Utvrđeno je da skupštini nazoči natpolovičan broj članova Društva s pravom glasovanja te da će sve donesene odluke skupštine biti pravovaljane. Skupština je jednoglasno prihvatila sva podnesena izvješća za 2021. godinu.

Prijedlog plana rada i financijski plan prihoda i rashoda za 2022. godinu pročitao je predsjednik Zvonimir Legemec. Iz planova je bilo vidljivo da će tijekom 2022. godine krenuti izgradnja novog vatrogasnog doma, vrijednog gotovo 7 miliona kuna. Skupština je prijedloge jednoglasno usvojila.

Tijekom 2021. godine članovi Društva bili su veoma aktivni i na polju osposobljavanja, te su uvjerenja o uspješnom završenom osposobljavanju za zvanje vatrogasac primili: Ivana Legemec, Kristina Paveli, Valentina Matijašić i Mario Kaniški.

Od gostiju nazočnima su se prigodnim riječima obratili predsjednika VZ Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš, koji je pohvalio veoma dobar rad, aktivnosti i ažurnost u radu članova Društva. Palaš je naglasio da je iz izvješća vidljivo koliko se radilo tijekom godine te da su izvješća dovoljan pokazatelj kako DVD Torčec ide u pravom smjeru. Čestitavši članovima 140. godišnjicu rada i postojanja, istaknuo je da bi se mnoga dobrovoljna vatrogasna društva u našoj županiji mogla ugledati na DVD Torčec.

Načelnik Općine Drnje Petar Dombaj pozdravio je sve nazočne i zahvalio čelništvu Društva na veoma konstruktivnoj suradnji. Čestitao je svima na dosad ostvarenim planovima, naglasivši da Općina Drnje stoji iza DVD-a Torčec kako u realizaciji izgradnje novog vatrogasnog doma tako i u svim ostalim aktivnostima.

Nakon završene sjednice skupštine, članovi Društva upoznali su predsjednika VZŽ Darak Palaša s novo dobivenim vatrogasnim pick-up vozilom Ford Ranger.

zatvori