Četvrtak, 25. travnja 2024.

Donijeta odluka o izvođenju nastave u podravsko-prigorskim školama, stanje se prati svakodnevno

Nastava u koprivničko-križevačkim školama nastavlja se izvoditi kontaktno, a online prelaze oni razredi u kojima zbog zaraze koronavirusom ili samoizolacije učenika i nastavnika nastavu nije moguće provoditi uživo.

Zaključak je to online koordinacije osnivača i ravnatelja osnovnih i srednjih škola naše županije kojoj su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i Ana Mušlek, pročelnica Upravnog odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine.

– Odluku o eventualnom prelasku na online model nastave će donijeti ravnatelji škola u suglasnosti s osnivačem – poručili su iz Službe ureda župana.

Što se tiče epidemiološkog stanja u podravsko-prigorskim školama, trenutno je 626 učenika i 19 nastavnika u samoizolaciji, a koronavirus je potvrđen kod 323 učenika i 68 nastavnika, dok su 62 razreda na online nastavi.

– Situacija će se i dalje pratiti svakodnevno, a idućeg tjedna će se održati i nova koordinacija s ravnateljima. Ovisno o daljnjem razvoju epidemiološke situacije i ako za to bude potrebe, razmatrat će se i prelazak na online izvođenja nastave za sve škole kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija, o čemu će svi biti pravovremeno obaviješteni – zaključili su.

>> Jedna koprivnička škola zbog loše epidemiološke situacije prelazi na online nastavu

Podsjetimo, koprivnička Osnovna škola Braća Radić zbog loše epidemiološke situacije nastavu trenutno provodi online, a očekivani povratak učenika u školu je 31. siječnja pod pretpostavkom poboljšanja situacije.

zatvori