Utorak, 23. travnja 2024.

Dolijali lopovi koji su provaljivali u kontejnere i krali alat i kablove, napravili štetu od gotovo 135.000 kuna

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba, od kojih četvero maloljetnika, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa provaljivanjem.

Kako poručuju iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, sumnja se da su 24, 27 i 45- godišnjak te dvojica maloljetnika između 18. i 20. prosinca u Drnju nedaleko Koprivnice provalili u dva metalna kontejnera iz kojih su ukrali razni alat, dok su iz trećeg kontejnera, radnog stroja i trafostanice ukrali veću količinu kablova i osigurača. Vlasnika su pritom oštetili za oko 117.630 kuna.

>> Metalni kontejneri na meti provalnika

– Također, sumnja se da su četvorica maloljetnika između 15. i 17. siječnja u Drnju provalili u kontejner iz kojeg su ukrali udarni čekić te s vanjskog prostora ukrali električni kabel i druge predmete, oštetivši vlasnika za oko 17.130 kuna – nastavili su u policiji.

>> Lopov provalio u kontejner pa se ‘poslužio’ udarnim čekićem i drugim predmetima

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa provaljivanjem protiv osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

zatvori