Petak, 29. ožujka 2024.

Belčić nakon uspješne polusezone Starigrada: Nećemo se predati u našem naumu, ali ćemo boljem protivniku stisnuti ruku

Protekla je još jedna polusezona u Nogometnom klubu Starigrad, županijskom drugoligašu.

Prvenstvo je započelo burno, došlo je do preinaka u igračkom kadru, ali i do promjene trenera. Uslijedile su potom i važne pobjede, dok je rezultat jesenskog izdanja treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 26 osvojenih bodova. Krešimir Belčić, predsjednik Starigrada, zadovoljan je igrom momčadi.

– Uvijek može bolje ili gore, ali je na kraju broj osvojenih bodova realan s obzirom na to da nismo imali nikakav bodovni imperativ, već je cilj bio da budemo u samom vrhu ljestvice. Ta priča je puno drugačija od ostalih klubova i kao takva je podložna momentu u kojem radimo i stvaramo. Naša odluka bila je da prvenstveno stvorimo uvjete za što kvalitetniji rad i nakon sedam godina ubiremo prve prave plodove – istaknuo je Belčić.

Nastavio je kako je Starigrad tako u ovom trenu klub koji njeguje mlade i domaće igrače, s karakterom i pozitivnim stavom.

– Put za koji smo se odlučili je duži, ali nam garantira dugoročnu održivost i razvoj djece u naselju. Budućnost je pred nama, a kad ćemo napredovati u više rangove teško je reći jer postoji niz drugih faktora koji na to utječu. Jedan od glavnih čine financije zbog kojih smo jedan od najsiromašnijih klubova županije, ne možemo ulaziti u borbe s moćnim općinskim klubovima, ili možemo, ali na drugačiji način; ulaganjem u trenere i infrastrukturu kako bismo kvalitetnijim radom našli svoje mjesto bliže Suncu – objasnio je.

Kada je pak riječ o konkretnim zbivanjima tijekom polusezone, valja podsjetiti kako je nakon prvih pet kola, odnosno dva remija, dva poraza i tek jedne pobjede, trenersku ulogu preuzeo Mario Dodik koji je u šestom kolu priredio iznenađenje svladavši dotad neporaženu Mladost. Nakon toga je upisao pet uzastopnih pobjeda.

>> Nogometni klub Starigrad ima novog trenera – legendu Slavena

– Do promjene trenera došlo je prvenstveno zbog niza sitnih detalja koje ne primjećujete, a koji se odraze na rezultat. Tako je to u sportu. Nama je bitno da naš bivši trener Damir Bebek čini važan faktor u razvoju naših mladića i da su za vrijeme njegovog mandata klub, igrači i lokalna zajednica zajedno rasli i napredovali – naglasio je Belčić.

>> FOTO [2. ŽNL] Starigrad s novim trenerom iznenadio bregovsku Mladost

Belčić za aktualnog trenera Dodika ima samo riječi hvale – tvrdi da je svojom pojavom promijenio stav momčadi, a kroz par treninga vidjelo se kako je vrsni stručnjak i predani radnik.

– Teško ga je opisati u par rečenica, to je definitivno iskustvo koje morate doživjeti. Reći ćemo samo – top trener i osoba. Svi u klubu s nestrpljenjem očekujemo početak pripremama koje su zakazane za 28. siječnja – otkrio je.

Dodajmo da je novost u redovima Starigrada i legenda nogometnih travnjaka Kruno Jambrušić.

– Dečki ga obožavaju iako su svjesni da moraju malo više trčati za njega, ali on to sve opravdava svojim ubojitim instinktom za gol. Nevjerojatno je kakvu kvalitetu posjeduje, za naše mladiće neprocjenjivo je iskustvo u sva tri poluvremena. I da, čeka brata da mu se pridruži u ekipi da kompletiraju uz braću Pavešić, Tušek i Nemčić – kazao je Belčić i dodao kako mora spomenuti i Hrvoja Pepelka, “gospodina na golu koji brani nevjerojatno, koji živi za svaki trenutak proveden na terenu i s ekipom” smatrajući ga najvećem pojačanjem cijele polusezone.

Kada je pak riječ o novim pojačanjima, odnosno prijelaznom roku, Belčić je otkrio prve transfere.

– Što se tiče odlazaka, napuštaju nas Ivan Ranilović i Hrvoje Kodrić koji su se odlučili na iskušenja u višem rangu natjecanja. Dečkima želimo puno uspjeha. Što se tiče dolazaka, nama je fokus na mladim i kvalitetnim igračima, a ukoliko se ukaže prilika, do kraja prijelaznog roka ćemo reagirati. Trenutno u kadru imamo 22 igrača od kojih je 20 domaćih – spomenuo je.

Što se tiče planova za ostatak sezone, Belčić je poručio kako će igrači dati sve od sebe da prvenstvo ostane živo.

– Nećemo se predati u našem naumu, ali isto tako ćemo boljem protivniku stisnuti ruku. Smatramo da već prvo proljetno kolo može bitno utjecati na nastavak prvenstva jer nam u goste dolazi iznimno neugodan i kvalitetan Prugovac. Za sada vodeća Mladost iz Koprivničkih Bregi neće tako lako ispustiti svoju prednost s obzirom na kvalitetu koju posjeduje, a koju je nadogradila mladim igračima iz Slavenovog pomlatka – zaključio je Belčić naglasivši kako je lopta okrugla te kako vjeruje da je pred klubom iznimno zanimljivih 13 kola. Nade samo treba usmjeriti prema zdravlju igrača, odnosno čim manjim poteškoćama uzrokovanim koronavirusom.

Tekst pripremili Valentino Štefanek i Tomislav Matijašić.

zatvori