Utorak, 16. travnja 2024.

Zaklada županijske komore Koprivnica dodijelila pet stipendija, studentica Anamarija: Sredstva doprinose pronalasku posla u županiji

Zaklada HGK – županijske komore Koprivnica dodijelila je nove stipendije uspješnim studentima s područja Koprivničko-križevačke županije.

Kako poručuju, stipendije od 1.500 kuna mjesečno iz sredstava zaklade do završetka školovanja primat će pet studenata na temelju 15. po redu natječaja provedenog u studenom 2021. godine.

– Kandidatima za dodjelu stipendija vrednovani su uspjeh u studiju, godina studija, socijalno-ekonomski status i deficitarnost zanimanja u županiji – objašnjavaju u zakladi.

Ovogodišnji dobitnici stipendija su tako Jelena Crnjac, studentica šeste godine Medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Danijel Pavešić, student treće godine preddiplomskog stručnog studija Proizvodnog strojarstva na Sveučilištu Sjever, Margareta Lovković, studentica druge godine diplomskog sveučilišnog studija Fizike i informatike, smjer nastavnički na Odjelu za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Anamarija Mikšić, studentica prve godine diplomskog sveučilišnog studija Istraživanje i razvoj lijekova Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, i Kaja Sertić, studentica druge godine preddiplomskog sveučilišnog studija Matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Spomenimo da su dobitnici stipendija zakladi ispričali što im dobivena stipendija znači i gdje vide svoju budućnost. Jelena Crnjac je otkrila kako joj stipendija pruža veću financijsku samostalnost i dodatnu motivaciju za nastavak studija.

– Nadam se da ću nakon stjecanja diplome, u skoroj budućnosti, svoje znanje i vještine nastaviti usavršavati u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek – izjavila je.

Izvor: Zaklada HGK – županijske komore Koprivnica

Margareta Lovković svoju budućnost vidi u edukaciji i radu s djecom.

– Voljela bih raditi bilo u osnovnoj školi ili nekoj vrsti edukativnog centra, kakvi se u zadnje vrijeme šire županijom. Stipendija mi svakako pomaže u približavanju mojem cilju – poručila je.

Izvor: Zaklada HGK – županijske komore Koprivnica

Danijel Pavešić nastavio je da je stipendija zaklade pomoć studentima naše županije, ali i poticaj u studiranju.

– U budućnosti sebe kao strojara vidim u nekom poduzeću, gdje ću moći konstantno napredovati i učiti od kolega strojara. Nakon sakupljanja iskustva, želio bih otvoriti vlastito poduzeće na području naše županije – objasnio je.

Izvor: Zaklada HGK – županijske komore Koprivnica

Anamarija Mikšić smatra da joj zaklada omogućuje lakše povezivanje s poslodavcima u našoj županiji.

– U budućnosti se vidim u farmaceutskoj industriji jer smatram kako svojim kompetencijama mogu doprinijeti radu kompanije, a s druge strane oni meni mogu dati iskustvo i nova znanja u mom zvanju. Dodijeljena stipendija pomaže mi u studentskom životu te mi također daje dobre temelje za pronalaženje posla u našoj županiji – naglasila je.

Izvor: Zaklada HGK – županijske komore Koprivnica

Kaja Sertić zaključila je kako joj je stipendija dodatan poticaj.

– Planiram završiti diplomski sveučilišni studij Financijska i poslovna matematika. Nakon toga, želja bih se zaposliti se u bankarskom sektoru vezano uz razvoj i investicije – istaknula je.

Izvor: Zaklada HGK – županijske komore Koprivnica
zatvori