Četvrtak, 18. travnja 2024.

VIJEĆNICI POTVRDILI Petras i dalje na čelu Koprivničkih voda

Zdravko Petras i dalje će biti direktor Koprivničkih voda, a funkciju njegove zamjenice i u narednom će razdoblju obnašati Sandra Sinjeri.

U obrazloženju odluke stoji da je zbog isteka mandata Upravi raspisan natječaj na koji su stigle dvije prijave – Petrasa i Sinjeri, a ovakvu odluku potvrdili su danas koprivnički gradski vijećnici.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća Koprivničke vode dobile su Nadzorni odbor u kojem su tri lokalnoj javnosti poznata imena – Zdravko Punčikar, Melita Bači, Jasna Golubić, ali i jedan Splićanin Roko Andričević, inače sveučilišni profesor zavidne karijere, koji je bio i zamjenik u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, ali i pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja.

>> Koprivničke vode dobivaju Nadzorni odbor, ime jednog od članova izazvalo raspravu na Gradskom vijeću

Kada je riječ o formiranju Nadzornog odbora, gradonačelnik Mišel Jakšić tada je istaknuo da je to potrebno zbog nekoliko stvari. Prije svega, Koprivničke vode do sada nisu imale Nadzorni odbor jer su bile tvrtka kćer Komunalca koji je imao svoj Nadzorni odbor.

– Ulaskom u Aglomeraciju Koprivnica i u novo razdoblje hrvatskih vodoprivrednih subjekata morali smo napraviti promjenu u vlasništvu gdje su one prešle iz vlasništva Komunalca u apsolutno vlasništvo Grada Koprivnice i sada su tvrtka sama za sebe. Dakle, imamo Aglomeraciju, a prema najavama resornog ministarstva i Hrvatskih voda doći će do pripajanja vodnouslužnih područja gdje bi pod Koprivnicu trebalo potpasti vodnouslužno područje Križevci. Firma nam se doslovce dupla, ono što je dobro po nas jest da ćemo biti neupitni većinski vlasnici, ali dobivamo puno veći sustav i drukčiju zonu odgovornosti. S obzirom na to da današnju upravljačku strukturu čini Uprava Koprivničkih voda, odnosno Zdravka Petras i Sandra Sinjeri, i ja kao Skupštinu, procjena je da se zbog opsega posla uvede Nadzorni odbor koji bi sa svojim specifičnim znanjima i iskustvima bio od pomoći Upravi Koprivničkih voda pogotovo zbog svega što ih u budućnosti čeka – objasnio je tada Jakšić.

zatvori