Četvrtak, 25. travnja 2024.

Nova čelnica gradskog SDP-a Petra Rožmarić: Želimo da članovi stranke znaju da ih ne trebamo samo kad su izbori

Prije točno dva tjedna Gradska organizacija SDP-a Koprivnica dobila je novu predsjednicu. Koprivničanka Petra Rožmarić na tom je mjestu zamijenila Tomislava Golubića i tako došla na najvišu funkciju u dosadašnjoj političkoj karijeri.

Na SDP-ovim unutarstranačkim izborima koji su održani u subotu, 27. studenog Rožmarić nije imala protukandidata pa je u pobjedu bila prilično sigurna, a dodatan vjetar u leđa bili su joj podrška stranačkih kolega i prijatelja te dosadašnje iskustvo.

– Nakon lokalnih izbora po prvi sam put ušla u Gradsko vijeće Grada Koprivnice te sam postala predsjednica Kluba vijećnika SDP-a i HSU-a. Nakon 18 godina političkog aktivizma u SDP-u prošla sam kroz sve razine i upoznala funkcioniranje SDP-a od Foruma mladih preko Županijske skupštine pa sve do Glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Uz podršku stranačkih kolega i prijatelja odlučila sam se kandidirati za mjesto predsjednice – kazala je.

>> ODRŽANI IZBORI Golubić postao šef županijskog SDP-a, gradski ogranak preuzima Petra Rožmarić

Stanjem u koprivničkom SDP-u jako je zadovoljna jer se kontinuirano radi i postižu dobri rezultati. Kako kaže, stranka će i dalje biti fokusirana na jačanje mjesnih ogranaka i odbora te pomlađivanje članstva.

– Želimo održati kontinuitet dobrih rezultata koji imamo. Mislim da i naša stranka na nacionalnoj razini to prepoznaje. Koprivnica se uvijek nalazi među gradovima gdje SDP ostvaruje najbolje rezultate i to nam je naravno cilj održati i dalje. Ono što nam je također važno je rad s članstvom, da ono zna da nije zaboravljeno i da ih se ne treba samo kada su izbori, već da se o njihovim mišljenjima i problemima može i treba stalno razgovarati – naglašava.

Upravo otvorenost SDP-a prema svim članicama i članovima smatra jednom od najboljih odlika stranke.

– Izrazito sam zadovoljna što su se u SDP-u uvijek slušala razmišljanja svih članica i članova, rekla bih da je to nešto što karakterizira SDP kao stranku slobodnog govora. Uvažavaju se mišljenja i mladih, i onih srednje dobi, i starijih članova – dodaje.

Što se tiče previranja SDP-a na nacionalnoj razini, a posljedično i pada popularnosti stranke, kaže da je to razdoblje iza njih.

– Smatram i nadam se da su unutarstranačka prepucavanja iza nas i da se možemo u potpunosti posvetiti SDP-ovim politikama i ukazivanju na goruće probleme u društvu. Svakako ćemo pokušati poboljšati rejting stranke i ići prema boljim rezultatima – zaključila je Rožmarić.

zatvori