Četvrtak, 18. travnja 2024.

Koren o zdravstvu: Pandemija je jedan od najvećih ispita kojima smo svjedočili, položili smo ga

U koprivničko-križevačkom zdravstvenom sustavu još je jedna godina protekla u znaku borbe protiv pandemije koronavirusa.

Kako nam je to rekao župan Darko Koren, u ovom je razdoblju najvažniji faktor bio čovjek, odnosno zdravstveni djelatnici.

– Mogli smo svjedočiti izuzetnoj požrtvovnosti, stručnosti i, na kraju krajeva, uspješnosti. Nije bilo lako sustav održati na razini da je zdravstvena zaštita bila moguća i za ostale probleme građana – istaknuo je.

Osim pandemije, godinu su obilježile i investicije u zdravstveni sustav.

– Izgradili smo nove dnevne bolnice, kontinuirano ulažemo i u Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije. Naše zdravstvene ustanove uspjele su realizirati određene manje projekte – spomenuo je.

Shodno tome, Koren je zaključio kako je zadovoljan stanjem županijskog zdravstvenog sustava.

– Ako izuzmemo problem financiranja Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek što nije naš specifikum, već specifikum zdravstvenog sustava Republike Hrvatske, možemo reći da je naš zdravstveni sustav položio ispit, a pandemija je sigurno jedan od najvećih ispita kojima smo svjedočili – objasnio je.

>> FOTO: ODLUČENO JE Skupštinari usvojili županijski proračun za 2022. godinu, ali i rebalans ovogodišnjeg

Spomenimo da gubitak koprivničke bolnice iznosi oko 87 milijuna kuna, a prema županijskom proračunu, on bi se trebao pokriti u naredne tri godine.

zatvori