Četvrtak, 25. travnja 2024.

Koren o poništenju javne nabave RCGO-a Piškornica: Uvjeti novog natječaja bit će liberalniji i pristupačniji

Koprivničko-križevački župan Darko Koren na današnjoj konferenciji za medije javnost je upoznao s aktualnostima na području Koprivničko-križevačke županije.

Rekao je tako da radovi na brzoj cesti od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog počinju u veljači, predstavio je i Razvojni sporazum Sjever, a dotaknuo se i drugih tema poput nedavnog poništenja otvorenog postupka javne nabave za usluge projektiranja i izvođenja radova na izgradnji RCGO-a Piškornica, kao i izdvajanja sredstava za sufinanciranje linijskog prijevoza srednjoškolaca.

>> Poznat datum početka radova na brzoj cesti, Koren: Sve procedure su dovršene

>> Nakon kritike oporbe Koren predstavio Razvojni sporazum Sjever: Gradit će se brza cesta do Mađarske, nova srednja škola, transportni terminal…

Kada je riječ o poništenju javne nabave RCGO-a Piškornica, nakon postavljenog novinarskog pitanja Koren je podsjetio kako je postupak poništen jer su najpovoljnije pristigle ponude za čak 100 posto odstupale od početno predviđenog iznosa. No, u pripremi je novi tekst natječaja.

– Uvjeti će biti liberalniji i pristupačniji kako bi se moglo javiti više tvrtki, a to samim time garantira i povoljnije cijene u odnosu na trenutno pristigle – objasnio je.

>> PONIŠTEN POSTUPAK Ponavlja se javna nabava za izgradnju RCGO-a Piškornica

Detalji poništenja, odnosno ponovne obnove natječaja definirani su u razgovoru s Tomislavom Ćorićem, ministrom gospodarstva i održivog razvoja, nastavio je Koren.

– Što će biti ako će biti je teško predvidjeti, razmišljanja smo da bi ponude koje će stići u sljedećem krugu trebale biti povoljnije jer će se uvjeti natječaja smanjiti. Računamo da bi se sve trebalo završiti u sljedećih šest mjeseci – otkrio je.

Što se tiče županijskog linijskog prijevoza srednjoškolaca, Koren je naglasio kako s Olegom Butkovićem, ministrom mora, prometa i infrastrukture, idući tjedan planiraju definirati procedure.

– Potpisat ćemo ugovor o sufinanciranju linijskog prijevoza, radi se o 16,5 milijuna kuna koji bi trebali biti sastavni dio sredstava kako bi se pokrile sve županijske linije. U proračunu smo za prijevoz srednjoškolaca osigurali dodatnih 5,5 milijuna kuna – kazao je i nastavio kako bi ukupna sredstva od 22 milijuna kuna trebala biti dovoljna za pokrivanje prijavljenih linija usuglašenih s prijevoznicima i jedinicama lokalne samouprave.

zatvori