Petak, 19. travnja 2024.

KOPRIVNIČKA BAJKA Zimska manifestacija vraća se u park, poznat je datum otvorenja

Počelo je najčarobnije doba u godini, pred nama su božićni blagdani i novogodišnji praznici.

Koprivnička Gradska uprava trudi se pomiriti izazove epidemiološke situacije s koronavirusom, ali i želje da građanima omogući druženje i uživanje na otvorenom.

Za ovaj vikend najavljeno je otvorenje klizališta koje je svoje mjesto našlo u gradskom parku, no točan termin još uvijek nije poznat.

– Izdvojeno je 160.000 kuna i nakon prošlogodišnje potpuno COVID pandemijske godine vratili smo tu jednu lijepu tradiciju. Drago mi je da mališani željno iščekuju otvaranje klizališta čime ćemo im na ovaj način malo uljepšati zimske praznike. Nadam se da ćemo se, unatoč tome što je korona i dalje među nama, ipak u nekom obliku uspjeti vidjeti i podružiti na otvorenom te stvarati jednu pozitivnu emociju koju smo uvijek u to božićno vrijeme stvarali zajedno na našim gradskim manifestacijama – rekao je Dravi.info koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Kada je riječ o manifestacijama, Koprivnička bajka lagano kuca na vrata, a gradonačelnik najavljuje njeno otvorenje za 17. prosinca.

– Na samoj Bajci u parku uz klizalište, uz nastupe vrtićaraca i školaraca očekuju nas naši ugostitelji, obrtnici i udruge i siguran sam da ćemo, iako u malo manjem obliku nego prijašnjih godina, opet imati Koprivničku bajku onakvu na kakvu smo navikli. Svi postavljaju pitanja hoće li biti kakvih svirki i većih koncerata, no to je ipak odluka koju donosimo dan za danom s obzirom na to da i sami vidimo nekonzistentnost u samim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite i sigurno je da ćemo se njima prilagoditi. No, vjerujem da ćemo već ovime malo vratiti taj jedan božićni duh koji prošle godine nismo imali u Koprivnici – kazao je Jakšić.

Naglasio je da je ovogodišnja manifestacija u gradskom parku jer su u tijeku radovi na Zrinskom trgu te je objasnio zašto se rekonstrukcija središta grada izvodi upravo sada, dakle tijekom zime.

– Sami radovi na trgu ovise podosta o vremenu, a zbog života grada i naših ugostitelja i poduzetnika na samom trgu, ipak nam je važnije da proljeće, ljeto, odnosno jesen trg bude spreman i funkcionira. Jednostavno je procjena bila da će svima biti najbolje i najpametnije ako to napravimo čim više u zimskom periodu, opet u onoj mjeri u kojoj će nam to dozvoliti vrijeme, a kako bismo imali nikad ljepše ljeto te da bismo imali iduće godine nikad ljepšu, veću i bolju Koprivničku bajku na obnovljenom središtu grada – zaključio je gradonačelnik.

zatvori