Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: ZLATNI VOL Nagrađeni najuspješniji koprivnički volonteri

Povodom Međunarodnog dana volontera nagrađeni su najuspješniji volonteri Koprivnice.

Kako su priopćili iz projekta KUPID, Udruga Kopriva provela je već tradicionalnu manifestaciju Zlatni vol kroz koju su volonterima pokazali zahvalu zajednice za sav trud, lijepe trenutke i predanost koje su pružili kako korisnicima udruga ili organizacija u kojima volontiraju, tako i društvu u cjelini.

– Svečanost dodjele nagrada otvorio je gradonačelnik Mišel Jakšić koji je i sam naglasio veliko srce svih ljudi koji, pogotovo u ovim izazovnim vremenima, drugima daruju ono što nam je mnogo puta najdragocjenije – svoje vrijeme. Naglasio je ponos što ih u našem gradu ima toliko mnogo – istaknuli su i dodali kako je priznanja najboljim volonterima uručila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. U izboru najboljih volontera sudjelovala je stručna komisija u sastavu Maje Holek, Adele Sočev i Miroslava Kaniseka.

Nagrada Zlatno krdo pripala je tako Atletskom klubu Koprivnica za provedbu manifestacije Drugi koprivnički polumaraton, Zlatna volonterska knjižica otišla je u ruke Jadranke Lakuš s 235 evidentiranih sati za volonterski rad u Društvu Naša djeca Koprivnica, nagradu Zlatni volek za mlađe od 29 godina osvojila je Maja Kranjčec za volonterski angažman u Udruzi osoba s invaliditetom Bolje sutra, dok je nagradu Zlatni vol za starije od 29 godina primila Ksenija Kardaš za volonterski angažman u Udruzi Šinterice dobra srca.

– Čestitamo svim pobjednicima kao i svim nominiranim volonterima, imate na što biti ponosni i hvala vam na svemu! Hvala i svim udrugama i organizacijama koje nominiraju i vrednuju svoje volontere i njihov angažman, kao i velike stvari koje čine za samu zajednicu u kojoj svi zajedno obitavamo – zaključili su u KUPID-u.

Spomenimo da je za sve nagrađene prigodne skulpture izradio poznati kipar Dragutin Ciglar Lao.

zatvori