Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Više od 60 malih i velikih trkača istrčalo četvrto kolo Šumske cross lige

Više od 60 trkača, malih i velikih, subotnje prijepodne provelo je na svježem zraku na koprivničkoj Crnoj gori.

Tomislav Mihac Kovačic, organizator utrke, istaknuo je da je bila riječ o četvrtom kolu Šumske cross lige te trećem kolu utrke klinaca. I ovaj put trčale su se tako utrke na tri i šest kilometara, odnosno djeca su trčala 150 i 350 metara. Šumskim su stazama na Crnoj gori trčala 42 trkača i trkačice u seniorskoj konkurenciji i 20 malih zaljubljenika u trčanje.

– Najbrži od klinaca i klinceza na 150 metara u kategoriji djece od dvije do pet godina bili su Nora Mišković kod djevojčica te Edi Ciler kod dječaka. Na kružnoj stazi od 350 metara, odnosno u kategoriji djece od šest do 10 godina, najbrža je bila Ema Podoreški, dok je kod dječaka zlato osvojio David Ivančan. Iako je vrijeme sve hladnije, mali sportaši ne odustaju te svakim kolom daju sve bolje rezultate. Zanimljivost je da su djevojčice na 350 metara bile brže od dječaka u istoj konkurenciji – istaknuo je organizator.

Utrka na tri kilometra ponovno je imala novu stazu – svako novo kolo organizatori pripreme novu konfiguraciju staze približno iste dužine. Ovaj put ponovo je najbrža bila Martina Čanaki iz BSV-a Ludbreg, dok je kod muškaraca zlato odnio domaći Vladimir Obrenović.

– Na stazi od šest kilometara po drugi put najbrži je bio domaći Ino Šepec iz kluba SRD315 Sjeverozapad, dok je Ivančica Jež iz Atletskog kluba Zabok slavila u kategoriji žena. Jež već standardno pobjeđuje iz kola u kolo – kazao je.

Dodajmo kako je Mihac Kovačic istaknuo da prijava trkačica i trkača ima sve više pa su tako zaprimili više od 100 prijava, a najviše ima koprivničkih natjecatelja.

– Osim Koprivničanaca tu su i Virovci, Ludbrežani, Varaždinci, Križevčani te Virovitičani koji aktivno sudjeluju iz kola u kolo. Sljedeće, peto kolo, najavljeno je za 18. prosinca s početkom u 10 sati. Pozivamo sve trkače bez obzira ne vremenske prilike da se priključe utrkama. Predbožićno raspoloženje i novu stazu pojačat ćemo kobasicama i kuhanim vinom – zaključio je Mihac Kovačic.

zatvori