Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO U središnjem gradskom parku otvoreno klizalište

Mali i veliki klizači od danas se mogu okušati u klizanju u središnjem gradskom parku u Koprivnici.

Naime, danas je otvoreno klizalište, a otvorenju je nazočio i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, koji je kazao kako je klizalište u Koprivnici tradicija.

– Napravili smo jedno mini otvaranje s našim najmlađima koje je klizalište razveselilo već na samom početku. Drago mi je da vraćamo tradiciju klizanja, koju smo svojedobno pokrenuli među prvima u Hrvatskoj. Otvorenje je u malo drugačijem i malo manjem obliku s obzirom na to da imamo velike radove na koprivničkom središtu te zbog pandemije – kazao je gradonačelnik.

Dodao je kako je najbitnije vratiti božićni duh među građane i uljepšati ovu godinu u kojoj je bilo svega.

– Srednjovjekovni božićni sajam pokazao se kao pun pogodak te već danas mogu reći da će on postati tradicija u Koprivnici. Sajam je još jednom pokazao koliko je renesansa i Renesansni festival snažan brend i ima još dodatan potencijal za rast. Već 17. prosinca počinje naša Koprivnička božićna bajka. Imat ćemo ugostitelje, obrtnike, klizanje te ponešto izvođača. Kada pričamo o izvođačima tu smo si sami rekli da idemo dan za danom jer mislim da nitko više u Hrvatskoj ne zna kako bi se to trebalo organizirati i kako bi to trebalo izgledati – zaključio je gradonačelnik.

Klizalište je otvoreno danas, a radit će svaki da od 10 do 22 sata. Samo klizalište bit će otvoreno sve do 15. siječnja 2022. godine. Najam klizaljki iznosit će 10 kuna te će isto toliko iznositi i cijena klizanja.

zatvori