Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO: SAGA DUGA ŠEST GODINA Umjesto pothodnika i dalje ‘divlji’ prijelaz od Draganovca prema Radničkoj

Koprivnička Gradska uprava još je 2016. godine pokrenula rješavanje problema prijelaza preko pruge, odnosno Podravske magistrale.

Naime, naručen je 100.000 kuna vrijedan idejni projekt za izgradnju dva pješačko-biciklistička pothodnika – jednog na Radničkoj cesti na području Draganovca, a drugog kod Širovica, u Starigradu. No, ni pet godina kasnije, pothodnika nema.

Na taj je problem na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća podsjetila SDP-ova vijećnica Mihaela Lončarek.

– Gdje stojimo s projektom prijelaza preko državne ceste DC2 iz Draganovca prema poslovnoj zoni Radnička? Kad možemo očekivati neke realne pomake – pitala je Lončarek.

>> Stanovnici Draganovca i Starigrada još koriste ‘divlje prijelaze’, Jakšić: Učinili smo zasad sve što smo mogli, pothodnici dolaze

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da na ovo pitanje nema jednoznačan odgovor.

– Zaboravili ste spomenuti da se tamo nalazi i državna pruga. Tu Grad teško nešto može napraviti sam. Ono što mogu reći je da je Gradska uprava što se tiče imovinsko-pravnih odnosa, nekih idejnih rješenja i prijedloga, odradila sve na teret proračuna Grada Koprivnice. Odradili smo i nekoliko sastanaka s Hrvatskim cestama. Jesmo li se pomaknuli s mrtve točke u rješavanju tog problema? Definitivno je da jesmo. Kojim tempom će oni ići u rješavanje tog problema, koja rješenja će se na kraju pokazati kao najbrža, najbezbolnije i najbolja, doista se ne bih usudio licitirati. Naravno da mi kao Gradska uprava imamo neki svoj stav prema tome, ali nije naša zadnja, već će zadnja biti od strane ovlaštenih ljudi Hrvatskih cesta i Hrvatskih željeznica i tek tada ćemo moći dati konačan i jasan odgovor – objasnio je gradonačelnik.

zatvori