Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: RUGLO GRADA Matković: Autobusni kolodvor nosi gubitak, obnovili smo ga koliko smo mogli

Autobusni kolodvor u Koprivnici već godinama nije u svom najboljem stanju, a kako se čini ništa se po tom pitanju neće tako uskoro promijeniti.

Oporbeni vijećnik iz redova HDZ-a Saša Cestar apelirao je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća da se intenziviraju pregovori, dogovori i aktivnosti oko uređenja kolodvora.

– Vidimo i svjedoci smo da je počela izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge, da se provodi denivelacija koridorske pruge i državnih cesta. Koliko vidim iz programa gradnje misli se poduzeti i određene aktivnosti u sklopu Aglomeracije Koprivnica te je u planu naknadno uređenje Kolodvorske i pripadajućih ulica. Mislim da bismo trebali na neki način pokušati malo utjecati da se i autobusni kolodvor privede k svrsi, jer to je ipak prva vizura ljudima koji dolaze u naš grad – istaknuo je Cestar.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić kazao je da se u načelu slaže, ali istovremeno napominje da je kolodvor u privatnom vlasništvu.

– Imali smo neke pokušaje i inicijative i ono što smo dobili od privatnog vlasnika kao komentar je “Može, mi vam prodamo, vi napravite kako mislite da treba izgledati, mi ćemo nakon toga to koristiti i plaćati najam”. Možda u nekom budućem budžetu možete to staviti kao točku za raspravu pa ako Gradsko vijeće veli da to treba ići u tom smjeru, nikome lakše nego meni. Koji je put? Treba li nama baš toliko prostorno veliki autobusni kolodvor, je li tolika frekvencija buseva, možda ipak stvarati tamo neko novo mini stambeno naselje s određenim koridorom za Autobusni kolodvor gdje bi privatni investitor koji je vlasnik kolodvora našao neki svoj interes, teško mi je to danas reći. Tamo imamo situaciju da se radi o privatnom vlasniku koji ima neke svoje interese, a jednostavno nema potrebu za nekim značajnijim ulaganjem – objasnio je Jakšić.

Nikola Matković iz Čazmatransa kazao nam je da je Autobusni kolodvor u Koprivnici u njihovom vlasništvu i da ga redovito održavaju.

– Napominjemo da na kolodvoru ostvarujemo gubitak. Nedavno je Autobusni kolodvor obnovljen u okviru naših mogućnosti. Što se tiče prijedloga Grada Koprivnice isti nismo u mogućnosti komentirati – zaključio je Matković.

zatvori