Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Ronioci Šoderice postigli vrhunske rezultate na finalu Kupa u Rijeci, srušena dva hrvatska rekorda

Članovi Ronilačkog kluba Šoderica postigli su odlične rezultate na 25. Božićnom mitingu u plivanju perajama i brzinskom ronjenju koji se u subotu održao u Rijeci.

Kako su poručili iz kluba, miting je ujedno bio i finale Kupa Republike Hrvatske, a organizator je bio Klub podvodnih aktivnosti Kostrena.

– Onu poznatu izreku “Na mladima svijet ostaje” mi bismo preoblikovali u “S mladima se svijet nastavlja” koju opravdavaju mladi članovi kluba nastavljajući s nizanjem odličnih rezultata na natjecanjima. Za našu ekipu nastupili su Dora Bradić, Ilona Sataić, Isabella Victoria Švegović, Leo Bradić, Karlo Đurđ, Petar Koluder, Viktor Lovreković, Luka Nikola Radolić, Petar Treščec, Tin Treščec, Dino Zagorščak i Mihael Šestak uz pratnju trenera Dominika Đurđa i Ivane Bradić – istaknuli su u klubu.

Dora Bradić osvojila je tako treće mjesto u konkurenciji djevojčica, a Petar Treščec u konkurenciji dječaka, Petar Koluder bio je prvi kod mlađih kadeta, Isabella Victoria Švegović druga kod kadetkinja i Viktor Lovreković drugi u kategoriji mlađih juniora.

– U finalu Kupa Dora Bradić prvakinja je u konkurenciji djevojčica, dok je Petar Treščec treći u konkurenciji dječaka. Petar Koluder osvojio je drugo mjesto u konkurenciji mlađih kadeta, a ujedno je oborio i dva hrvatska rekorda na 50 metara BF i na 200 metara PP. Viktor Lovreković osvojio je prvo mjesto u konkurenciji mlađih juniora – nastavili su.

U klubu zaključuju kako i najmlađi članovi nastavljaju tradiciju starijih članova i time čine klub jednim od najtrofejnijih u županiji.

zatvori