Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: PROMETNE GUŽVE Vijećnik Mikulec predložio izgradnju pješačko-biciklističke staze kod gimnazije

U Ulici dr. Željka Selingera gotovo svako jutro malo prije osam sati ispred Gimnazije Fran Galović stvaraju se ogromne gužve.

Roditelji zaustavljaju automobile nasred ceste kako bi ostavili djecu pred samim ulazom u školu, zaustavljaju se na početku jednosmjerne Ulice Franje Mraza, automobili zaobilaze jedni druge, vlada pravi mali krkljanac.

Gužva se stvara i s druge strane gimnazije, one prema parkiralištu od Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, a što je primijetio nezavisni vijećnik Dražen Mikulec. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kazao je kako bi bilo dobro na toj strani izgraditi pješačko-biciklističku stazu.

– Jedan dio gimnazijalaca ulazi na glavni ulaz u školu, a drugi sa strane gdje je igralište. Ujutro je tamo dosta gust promet dovozi se djecu, dolaze učitelji, autobus se tamo okreće pa da ne bi došlo do nekakvog nepotrebnog incidenta bilo bi dobro izgradit pješačko-biciklističku stazu – istaknuo je.

Gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio je da se to može staviti u neki plan.

– Teško vam mogu odgovoriti iz glave s obzirom na to da ni ne znam kako je tamo raščišćeno vlasništvo bolnice i gimnazije, nije to baš naša javna gradska parcela – zaključio je gradonačelnik.

zatvori