Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Mali i veliki još jednom doživjeli dašak srednjeg vijeka na najstarijem gradskom trgu

Ovogodišnje izdanje Srednjovjekovnog božićnog sajma samo što nije završilo.

Podsjetimo, prethodnog i ovog vikenda najstarijim gradskim trgom zavladali su stari zanati, srednjovjekovno slikarstvo, jaslice i streličarstvo, kao i izložba srednjovjekovnih glazbala. Uživali smo i u gastronomskoj ponudi spravljenoj po srednjovjekovnim recepturama, kao i u kuhanom vinu i drugim toplim napitcima. Predstavili su se brojni koprivnički obrtnici, zanatlije i umjetnici.

Uz to, Muzej grada Koprivnice osigurao je besplatan razgled postava, dok su se zainteresirani u prizemlju na radionicama mogli upoznati sa srednjovjekovnim aktivnostima i izradom cekera, sapuna, drvenih klompi, srednjovjekovnih jaslica i dvoraca, košara i drugih zaboravljenih predmeta.

Što se pak tiče današnjeg dana, najmlađim posjetiteljima zasigurno se najviše svidjela lutkarska predstava “Kraljevna na listu koprive” koju su izveli članovi Društva Naša djeca Koprivnica, odnosno Lutkarske družine Kopriva pec-pec.

>> ZIMSKE RADOSTI Poznat datum otvorenja koprivničkog klizališta

>> KOPRIVNIČKA BAJKA Zimska manifestacija vraća se u park, poznat je datum otvorenja

Spomenimo da se adventska atmosfera u gradu nastavlja otvorenjem klizališta, a gradski park uskoro će krasiti i Koprivnička bajka.

zatvori