Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO: KAMPOM DO JEDNAKOSTI Mališani slabijeg imovinskog statusa tijekom zimskih i ljetnih praznika uživat će u bogatim sadržajima

Djeca s područja Koprivnice slabijeg imovinskog stanja u dobi od šest do 12 godina tijekom ljetnih i zimskih praznika uživat će u petodnevnim aktivnostima prepunima sadržaja.

Zaključak je to današnje konferencije za medije na kojoj je predstavljen projekt “Kampom do jednakosti” vrijedan gotovo 61.000 kuna, a čiji je nositelj Grad Koprivnica.

– Pretprošle godine na Bazenima Cerine na inicijativu Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac pokrenuta je serija ljetnih kampova kroz koje su se djeca mogla baviti raznim aktivnostima. To nam je dalo ideju da napravimo projekt kojim će se djeci kojima su takvi specijalizirani kampovi financijski nedostupniji omogućiti uživanje i korištenje. Projekt je pripremljen, prošao je na natječaju Zaklade Hrvatska za djecu i time smo dobili mogućnost da 40-ak djece sudjeluje u ljetnim i zimskim aktivnostima – objasnila je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž. Spomenula je i kako je ovaj projekt početak šire priče o kojoj u Gradu razmišljaju dulje vrijeme.

Ljetni i zimski kampovi provodit će se na Bazenima Cerine, a kako je to rekla voditeljica bazena Sonja Šafar, riječ je o iskoraku u jednakost i ujednačavanje prava djece s područja Koprivnice.

– Kampovi će trajati šest sati, zamišljeni su na način da se sastoje od tri dijela – sportskog, kreativno-edukativnog i aktivnog odmora. U sportskom dijelu djeca će se upoznati s onim sportovima s kojima se inače ne bi. Grad smo sporta u kojem su nogomet i rukomet dominantni, no zašto ne bismo probali streljaštvo ili pikado. Kroz kreativno-edukativni dio djeca će se smiriti kroz radionice olimpijskih sportova, uključit ćemo i engleski jezik, fizioterapiju, kao i kreativnu radionicu gdje će se upoznati sa slikanjem. Aktivni odmor će se provoditi u bazenskom dijelu – pod vodstvom stručnog osoblja djeca će imati aktivno vrijeme na bazenu – otkrila je Šafar.

Voditeljica projekta Maja Hlebar nastavila je kako Zaklada Hrvatska za djecu projekt sufinancira s 46.000 kuna.

– Po pitanju očekivanih rezultata projekta, bit će omogućena nova perspektiva provođenja slobodnog vremena djeci slabijeg imovinskog statusa kroz programski osmišljene i sadržajno strukturirane praznike. Povećat će se svijest o važnosti uključivanja sve djece u kampove, a obogatit će se i socijalna politika grada – istaknula je i dodala kako će se nabaviti i potrebna sportska oprema, kao i promotivni materijali. Kako bi roditeljima čim više olakšali financijski dio priprema, sva djeca će dobiti ručnike, ruksake i majice, kao i tople obroke i ulaznice.

Spomenimo da je u programu predstavljanja projekta sudjelovala i Dubravka Horvat, članica Uprave Komunalca, koja je kazala kako će se potruditi da kroz aktivnosti djeci bude lijepo, da uživaju i da projekt bude uspješan.

zatvori