Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti godinu zaključili pobjedom protiv Lokomotive na Apašu

Nogometaši Slaven Belupa u 20. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige svladali Lokomotivu. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš rezultat je bio 2:1.

Pogotke za Farmaceute postigli su Krstanović i Marina.

Iz kluba poručuju da se trener Zoran Zekić u posljednjoj utakmici prvog dijela sezone odlučio za sljedeći sastav. Sušak je krenuo na golu, a zadnju liniju činili su Božić, Paracki i van Bruggen. Na bokovima su zaigrali Bosec i Goda, a u veznoj liniji Caimacov, Laušić i Glavčić. Napadački tandem činili su Krstanović i Zapata.

– Baš je Zapata prvi zaprijetio u današnjoj utakmici. Snažno je pucao u osmoj minuti s 15-ak metara, ali je greda spasila golmana Lokomotive. Tri minute kasnije samo su milimetri dijelili Laušića da iz daljine pogodi drugi kut gola gostiju. U 20. minuti susreta Božić je glavom, nakon ubačaja Laušića, tukao iznad gola Zagrepčana. Odgovorila je Lokomotiva preko Stojkovića, no njegov opasan udarac odlično je obranio Sušak. Sredinom prvog poluvremena odličnu su akciju odigrali naši nogometaši da bi na kraju Santini obranio udarac Krstanovića. Naša je momčad u vodstvo došla u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Krstanović realizirao kazneni udarac za 1:0 i tako okrunio dominaciju Slaven Belupa u prvom poluvremenu – objašnjavaju.

Dodaju da su gosti izjednačili u 48. minuti kada je Dabro pogodio za 1:1.

– U 57. minuti Soldo je umalo pogodio svoj gol glavom. Tri minute kasnije opasno je dva puta prijetio van Bruggen, no nedostajalo mu je sreće da ponovno vrati našu momčad u vodstvo. Ono što nije njemu uspjelo, uspjelo je Marini u 78. minuti. Veznjak Slaven Belupa najbolje se snašao u kaznenom prostoru gostiju i zakucao loptu u mrežu za 2:1 – napominju.

Spomenimo da je to bila posljednja utakmica Slaven Belupa u jesenskom dijelu prvenstva. Farmaceutima slijedi odmor do 3. siječnja kada počinju pripreme za drugi dio sezone.

zatvori