Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Bili smo na gradilištu na Podolicama, radi se punom parom na zgradi nove škole

Izgradnja škole na Podolicama ide planiranim tijekom.

Rekla je to Dravi.info viša stručna suradnica za informiranje i odnose s javnostima Grada Koprivnice Ivana Ledinski Cvetković.

– Trenutno se radi na montaži vanjske stolarije, izradi toplinske izolacije fasade, priprema se podloga za uređenje vanjskog igrališta i parkirališta, rade se unutarnji razvodi svih instalacija, izrada armiranog cementnog estriha – objasnila je.

Istaknula je da je rok izvršenja svih ugovornih obveza 16. kolovoza 2022. godine kada je krajnji rok za potpisan bezuvjetni primopredajni zapisnik.

– U tijeku je i priprema dokumentacije za provedbu postupka javne nabave za nabavu školskog namještaja, opreme dvorane i opreme kuhinje – zaključila je.

>> NOVA ŠKOLA Ovo je idejni prijedlog Osnovne škole na Podolicama

Podsjetimo, izgradnja dugoočekivane škole počela je u svibnju ove godine, a prva skica predstavljena je u studenom 2019. godine. Škola će imati 16 razrednih odjeljenja, a u nju bi na jesen trebalo krenuti 400 školaraca.

>> JEDNOSMJENSKA NASTAVA Jakšić: Spremni smo i za izgradnju nove škole i dogradnju postojeće, na potezu je Vlada

Ipak, izgradnjom ove škole neće biti riješen problem jednosmjenske nastave, no kako je nedavno rekao koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić Gradska uprava spremna je i za izgradnju nove, ali i dogradnju neke od postojećih škola, no čekaju se konkretne upute, odnosno uvjeti za prijavu na Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

zatvori