Četvrtak, 18. travnja 2024.

Domovima za starije u Koprivnici i Ferdinandovcu stigla vrijedna donacija iz Njemačke

U suradnji Koprivničko-križevačke županije i Općine Ferdinandovac omogućena je vrijedna donacija od 150.000 kuna za Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kao i za Obiteljski dom Ane Singer u Ferdinandovcu.

Iz Službe ureda župana poručuju da je zahvaljujući dobročinstvu Ljubice Bošnjak Meyer, koja je rodom iz Ferdinandovca, a dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj, pokrenuta inicijativa donacije medicinskih kreveta i ostale medicinske opreme, a sredstva za troškove prijevoza osigurale su Županija i Općina.

– Donacija se odnosi na električne krevete, ortopedska kolica, ortopedske rolatore, odnosno hodalice s kotačima te ostalu manju medicinsku opremu. Od navedenog, Općina je osigurala pet kreveta za jedini dom za starije i nemoćne na području Ferdinandovca – Obiteljski dom Ane Singer, a ostatak je namijenjen Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica – objašnjavaju.

Spomenimo da je uime Županije primopredaji prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, uz načelnika Ferdinandovca Vjekoslava Maletića i ravnateljicu koprivničkog Doma Željku Koluder Vlahinja.

Izvor: kckzz.hr
zatvori