Utorak, 16. travnja 2024.

Članovi županijske Mladeži HDZ-a izabrani u Nacionalni odbor, sudjelovali u radu Općeg sabora

Predsjednik Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Ivan Car iz Koprivnice i potpredsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Fran Papac iz Koprivničkih Bregi u Zagrebu su sudjelovali u radu Općeg sabora Mladeži HDZ-a.

Osim njih, putem videolinka sudjelovali su i izaslanici za Opći sabor Nikola Kovačec, Florijan Tremski i Dolores Popijač iz Koprivnice te Ivan Rerih iz Virja.

U Nacionalni odbor Mladeži HDZ-a izabrani su Nikola Kovačec i Ivan Rerih, dok je u Nacionalnom odboru Mladeži HDZ-a po funkciji predsjednik županijske Mladeži HDZ-a Ivan Car, ujedno i član proširenog Predsjedništva Mladeži HDZ-a.

Na Općem saboru Mladeži HDZ-a sudjelovao je i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici HDZ-a Branko Bačić i Zdravka Bušić, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Mario Kapulica i predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Mislav Herman, kažu iz stranke.

Općem saboru Mladeži HDZ-a prethodila je sjednica proširenog Predsjedništva Mladeži HDZ-a održana. Na sjednici je Fran Papac predložen od Predsjedništva za političkog tajnika Mladeži HDZ-a što će Nacionalni odbor potvrditi na svojoj idućoj sjednici.

Spomenimo i da je u petak održana konstituirajuća sjednica Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, na kojoj su za potpredsjednike izabrani Ivan Rerih, Fran Papac, Matija Kolarević i Antonia Špoljar, za člana Predsjedništva izabran je Florijan Tremski dok je za tajnika izabran Nikola Kovačec.

Izvor: Tajništvo ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije
zatvori