Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Centar Svitanje dobio dva nova vozila za terenski rad, počeo s radom i poludnevni boravak u Đurđevcu

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, osim u Koprivnici, trenutno pruža uslugu poludnevnog boravka na još dvije lokacije – u Ludbregu i Đurđevcu.

– Kako bismo uspješno povećali dostupnost usluga na širokom području, nabavljena su dva nova vozila financirana iz Europskog socijalnog fonda koja će nam služiti kao podrška radu novom mobilnom timu prilikom pružanja socijalnih usluga savjetovanja i pomaganja, za prijevoz korisnika i slično – rekao je ravnatelj Centra Mladen Fajdetić.

Spomenuo je i da je pred nekoliko dana u Đurđevcu započelo pružanje usluge poludnevnog boravka za djecu.

– Riječ je o pružanju usluge poludnevnog boravka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a u prvim mjesecima iduće godine u planu je proširiti pružanje usluge poludnevnog boravka i za djecu s problemima u ponašanju. Za malene korisnike usluge poludnevnog boravka osiguran je prijevoz od kuće do adrese na kojoj se pruža usluga i natrag, osigurani su jedan topli obrok i užina. Djeca u poludnevnom boravku sudjelovat će u raznim aktivnostima, u prostoru će učiti, igrati se, provoditi radionice – objasnio je Fajdetić.

Ustupio Mladen Fajdetić.
Ustupio Mladen Fajdetić.
Ustupio Mladen Fajdetić.
Ustupio Mladen Fajdetić.
zatvori