Petak, 19. travnja 2024.

Više od 70 posto uzoraka pozitivno na koronavirus, preminula jedna necijepljena osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je kako su potvrđena 302 nova slučaja bolesti COVID-19, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 428 uzoraka.

Trenutno je aktivno 1.411 slučajeva, ozdravilo je 76 osoba, na bolničkom liječenju su 72 pacijenta, od kojih je 16 na raspiratoru. Preminula je jedna osoba 1944. godišta koja je imala i druge pridružene bolesti i nije bila cijepljena, javljaju iz stožera.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 14.342 osobe.

Jučer je u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 624 građana koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva. Također, danas je u dvorani Srednje škole Koprivnica od 14 do 18 sati organiziran punkt za cijepljenje protiv koronavirusa na kojem su građanima dostupna sva cjepiva: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen (Johnson), navode iz stožera.

– Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva – dodaju.

zatvori