Srijeda, 24. travnja 2024.

VIKEND NADZOR Policija sankcionirala čak 225 prekršaja, posebno problematični pijani i prebrzi vozači

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke sankcionirano je čak 225 prometnih prekršaja.

Među njima je bilo 26 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 126 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, tri prekršaja vožnje za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja i četiri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od kojih je u jednoj nesreći osoba i ozlijeđena, dok su ostale prošle samo s materijalnom štetom.

Rekorder vikenda zaustavljen je u Cirkveni na Trgu slobode. Riječ je o 57-godišnjem biciklistu koji je u subotu u 15:35 vozio bicikl pod utjecajem od 2,86 promila alkohola u krvi.

Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je u subotu u 00:14 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 128 kilometara na sat iako je ograničenje 70 kilometara na sat.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora pet vozača je bilo uhićeno, a nad četiri vozača su provedeni žurni prekršajni postupci.

Mladi vozači su počinili 11 prometnih prekršaja od čega pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog parkiranja, prekršaj nepropisne vožnje unazad, prekršaj nekorištenja svjetala na vozilu, prekršaj naglog kretanja iz mjesta i jedan prekršaj napuštanja mjesta prometne nesreće.

zatvori