Petak, 29. ožujka 2024.

VIDEO Podravkašice u subotu gostuju u Rostov Donu, Mrđen: U Rusiju odlazimo ponoviti dobru igru

Rukometašice Podravka Vegete u petak kreću put Rusije gdje će dan kasnije, u subotu, u 16 sati odigrati posljednje europsko gostovanje ove godine.

Iz kluba su poručili da će se utakmica igrati u sklopu osmog kola DELO Lige prvakinja, a protivnik Koprivničankama bit će ruski Rostov Don. Utakmicu će suditi Ismailj Metalari i Nenad Nikolovski iz Makedonije. Delegat će biti Shlomo Cohen iz Izraela.

Podsjetimo, Podravka je prošle subote bila domaćin ruskoj ekipi, a rezultat u podravskoj metropoli potvrdio je da Podravka Vegeta itekako može konkurirati jakim ekipama unatoč tome što su se nanizale ozljede i što klupa više nema širinu s početka sezone.

>> FOTO: BORBA U KOPRIVNICI Podravkašicama pobjeda protiv Rostova izmakla za dlaku

Utakmica u Koprivnici završila je tako rezultatom 22:23, Podravka je bila na korak do boda, a možda i dva. No, na tom putu ispriječila se još jedna ozljeda, ovoga puta Dejane Milosaljević koja će biti izvan terena minimalno pet tjedana.

– Odigrali smo dobru utakmicu, nažalost nismo osvojili taj bod koji smo zaslužili bar igrom i tijekom utakmice. U Rostovu će sigurno biti teže jer protivnice igraju doma, dvorana im je puna, a mi smo nastavili ovaj ružni niz i ostali bez Milosavljević. U rotaciji vanjskih igračica ćemo imati jednu manje – rekao je Goran Mrđen, trener Podravka Vegete.

Dodao je da je koprivnička ekipa izgledala dobro na domaćem terenu. Iznenadilo je to i odabranice Per Johanssona koji je negodovao zbog lošeg performansa svoje ekipe, posebno u prvih 15 minuta.

– U Rusiju odlazimo ponoviti dobru igru, vidjet ćemo može li se, ali naravno da je cilj da to napravimo. Tu smo zato da probamo iz utakmice u utakmicu biti što bolji bez obzira na probleme – kazao je.

Antonia Tucaković i Selena Milošević nastavile su kako smatraju da su u Koprivnici odigrale jako borbenu utakmicu.

– Dale smo svoj maksimalan doprinos s malo tehničkih pogrešaka. Ostaje žal za tim bodom, ali nova utakmica je pred nama i želimo dati svoj maksimum da uzmemo bod ili dva – rekla je vratarka Tucaković.

Selena Milošević progovorila je i o povratku na teren te dosadašnjim rezultatima u Ligi prvakinja, kao i čarobnoj formuli za bodove u Rostovu.

– Moj oporavak je išao svojim tijekom, osjećam se super i nadam se da ću dati svoj maksimum. Po pitanju rezultata, mogu reći da je bilo oscilacija, ali pokazali smo da možemo, a bilo je i utakmica u kojima smo izgubili s minimalnom razlikom. Nije bilo lako vratiti se nakon velikog poraza u Dortmundu, no pokazale smo da se možemo nositi s Rostovom, odličnim klubom koji je konkurent za Final Four – spomenula je Milošević.

Bodovi su jedino što je važno, zdravstveno stanje ekipe moglo bi biti bolje

Iz kluba su dodali da su u ovoj sezoni odigrali nekoliko konkurentnih europskih utakmica i to na gostovanju s Ferencvarošem te na domaćem terenu s Bukureštom, Rostov Donom i Esbjergom, uz pobjedu u prvom kolu protiv Budućnosti. Ipak, utakmica s Dortmundom pomalo je zasjenila sve ono što je Podravka pokazala dosad. Bodovi su ipak jedino što se računa za prolazak skupine, naglasili su.

– Uvijek može bolje, a da bi nešto bilo dobro mora postojati sustav. Mi iz utakmice u utakmicu zbog nesretnih povreda stalno nešto moramo mijenjati i uigravati nešto novo. Sve su to otežavajuće okolnosti, ali s ovom borbenosti i manje tehničkih grešaka možda možemo i bolje, a naravno da bih volio da ovaj nivo zadržimo i u Rostovu – poručio je Mrđen.

Kao što je spomenuto, ni zdravstveno stanje u ekipi nije najbolje.

– Zadravec i Ilyna su operirane i neće ih biti nekoliko mjeseci, Karlovčan je bolje i ide na gostovanje, no još nije u potpunosti oporavljena nakon ozljede koju je zadobila u utakmici sa Splitom. Lea Franušić još obavlja pretrage pa će se dijagnoza tek saznati. Slijedi i reprezentativno okupljanje pa u klubu samo ostaje vjera da će se one cure koje odlaze u reprezentacije i na svjetsko prvenstvo vratiti zdrave – ističu u klubu.

Mrđen se tom prilikom osvrnuo i na potencijalno dovođenjem igračica do kraja prijelaznog roka.

– Treba najprije vidjeti stanje kod Franušić i Milosavljević za koju otprilike znamo. Sigurno je da za to uvijek postoji mogućnost, no ja bih najviše volio kada bi igračice koje imamo u kadru bile zdrave i da se nitko više ne ozlijedi – istaknuo je.

Trener Podravke prokomentirao je i izglede za prolaz u daljnji krug natjecanja.

– Trebamo pobijediti sve utakmice doma, jedna nam je pobjegla. Možda imamo šanse, ali vidjet ćemo od utakmice do utakmice – zaključio je Mrđen uz vjeru da će se smanjiti oscilacije u nastavku.

🎬KONFERENCIJA ZA MEDIJE🎬🎞🎥🎙
#doksrcekucaPodravka

Objavljuje Rukometni klub Podravka Vegeta u Srijeda, 17. studenoga 2021.

zatvori