Srijeda, 24. travnja 2024.

VESELA SURADNJA Mladi lutkari stekli nove vještine na edukaciji u Zagrebu

Mladi članovi Lutkarske družine Kopriva pec, pec Društva Naša djeca Koprivnica boravili su na edukaciji u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Poručili su to iz društva i dodali kako je cilj edukacije bio steći nova znanja i unaprijediti kvalitetu djelovanja. Lutkarska pedagoginja Natalie Murat Dean upoznala je tako male lutkare s radom Lutkarskog studija Učilišta ZKM-a i zakonima animacije osnovnih tipova scenske lutke, te im omogućila razgledanje svih prostora kazališta.

– Djeci je bilo vrlo zanimljivo vidjeti kako izgleda scena u pravom lutkarskom kazalištu, a posebno zadovoljstvo pružila nam je animacija drugačijih vrsta lutaka od onih s kojima mi radimo. Vjerujem da će nam ovakav osmišljeni način edukacije biti poticaj za daljnji rad, a dogovorili smo i čvršću suradnju s lutkarskim studijem – istaknula je Tigrena Csik, dugogodišnja voditeljica družine.

Spomenimo da je edukaciju lutkara omogućila Koprivničko-križevačka županija kroz projekt
“Lutka u šetnji”.

– Zahvaljujući projektu snimljena su dva DVD-a s predstavama družine koje su dobili svi vrtići na području županije. Osnaženi dobrim idejama lutkari planiraju pripremiti i treći DVD s novim predstavama koje će zasigurno razveseliti brojne mališane – zaključili su u društvu.

zatvori