Utorak, 23. travnja 2024.

UNUTARSTRANAČKI IZBORI Kešer odustao od kandidature za šefa županijskog SDP-a

Aktualni predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer neće se ponovo kandidirati za ovu funkciju na unutarstranačkim izborima koji su zakazani za 27. studenog.

Priopćio je to jučer kasno navečer sam Kešer i istaknuo da je njegova “utakmica na čelu koprivničko-križevačkog SDP-a završila”.

– Odlučio sam da neću istaknuti kandidaturu za predsjednika. Na čelu najjače stranke u županiji bio sam pune četiri godine i izborio velike pobjede na čelu SDP-a i to europarlamentarne izbore, parlamentarne izbore te predsjedničke izbore u prvom i drugom izbornom krugu gdje je Zoran Milanović odnio premoćnu pobjedu. Tu su i lokalni izbori za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije gdje smo s četiri mandata postali najjača pojedinačna politička stranka u Županijskoj skupštini. Na lokalnim izborima sa svojim kolegicama i kolegama postigao sam odličan rezultat i SDP-u je izmaklo mjesto župana za 700 glasova, što nije uspjelo ni jednom mojem prethodniku – objasnio je Kešer i zahvalio političkim strankama s kojima je kao predsjednik podravsko-prigorskog SDP-a surađivao, ali i svim stranačkim prijateljima, predsjednicima općinskih i gradskih organizacija, članovima predsjedništva i županijskog odbora te načelnicima i gradonačelniku na svesrdnoj podršci koju su mu davali pune četiri godine.

Svom nasljedniku ili nasljednici zaželio je mnogo sreće i aktivnog političkog rada te pobjede u svim predstojećim izbornim ciklusima.

– Svoj rad u stranci temeljit ću na pomoći općinskim i gradskim organizacijama, a političko djelovanje temeljit ću kao aktivni SDP-ov zastupnik u Županijskoj skupštini na dobrobit svih građanki i građana županije i Hrvatske – zaključio je Kešer.

>> Županijski odbor SDP-a raspisao unutarstranačke izbore

Podsjetimo, Županijski odbor SDP-a Koprivničko-križevačke županije donio je krajem listopada odluku o raspisivanju unutarstranačkih izbora. Birat će se predsjednik, tri potpredsjednika, pet članova županijskog predsjedništva te 38 članova županijskog odbora.

zatvori