ILUISTRACIJA / Snimio Valentino Štefanek.
PCR i brzim antigenskim testiranjem tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 337 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, na području županije potvrđeno je 87 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih tijekom protekla 24 sata tako iznosi oko 26 posto.

U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su četiri osobe rođene 1937., 1941., 1943. i 1953. godine s pozitivitetom na koronavirus koje su imale i druge pridružene bolesti, a jedna od njih je bila cijepljena. Trenutno su aktivna 1.132 slučaja, ozdravila je 231 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 65 pacijenata, od kojih je njih 12 na respiratoru – poručuju iz županijskog stožera i dodaju da je od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 potvrđena u 12.955 slučajeva.

Spominju da je jučer u Križevcima provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 506 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva. Akcije se nastavljaju tijekom ovog tjedna, prema organiziranom rasporedu.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.