ILUISTRACIJA / Snimio Valentino Štefanek.
Tijekom jučerašnjeg dana PCR i brzim antigenskim testiranjem izuzeto je 440 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, potvrđena su 242 nova slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su četiri osobe 1934., 1942., 1947. i 1952. godište s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti.

– Na našem području trenutno je aktivno 1.486 slučajeva ove bolesti, ozdravilo je 180 osoba, a na bolničkom liječenju je 69 pacijenata. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 13.795 slučajeva.

Članovi stožera ističu da je jučer u Križevcima provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 606 građana koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva. Danas je do 12 sati na rasporedu punkt u dvorani Srednje škole Koprivnica, a za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava. Obavezno je donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu te potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.