Četvrtak, 25. travnja 2024.

U koprivničkoj bolnici preminula osoba s koronavirusom, potvrđena 242 nova slučaja zaraze

Tijekom jučerašnjeg dana PCR i brzim antigenskim testiranjem izuzeto je 489 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, potvrđena su 242 nova slučaja zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

U stožeru dodaju da je u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula jedna osoba rođena 1950. godine s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

– Na području županije trenutno je aktivno 1.707 slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo je 106 osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze 73 pacijenta, od kojih je 17 na respiratoru. Od početka pojave pandemije u Podravini i Prigorju bolest COVID-19 je potvrđena u 14.779 slučajeva – objašnjavaju.

Spomenimo da se danas u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima od 14 do 18 sati organizira punkt za cijepljenje protiv koronavirusa, na kojem su građanima dostupna cjepiva Pfizer, Moderna i Johnson.

– Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva – zaključuju u županijskom stožeru.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa.

zatvori