Utorak, 23. travnja 2024.

[TREĆA HNL-SJEVER] Križevci na gostovanju, Podravac i Koprivnica kod kuće

Nakon 12. odigranih kola Treće hrvatske nogometne lige – Sjever, pomalo iznenađujuće, vodeća momčad na tablici je Križevački Radnik.

Potpuno zasluženo na terenu, Radnik je odlučna momčad te se smjestio ispred favoriziranih Poleta, Ždralova, Međimurja. Trenutačno je u nizu od šest pobjeda zaredom, a ovaj vikend gostuje kod poljuljanog Bjelovara. Njega je nakon dva uzastopna poraza napustio trener Papac. Vršitelj dužnosti do kraja polusezone bit će Luka Bilobrk, dosadašnji sportski direktor. Purgeri će biti oslabljeni izostankom stopera Romana Lisjaka dok za Bjelovarce neće igrati Trupac. Obojica odrađuju akumulirane javne opomene.

Podravac iz Virja se nakon lošeg starta uzdigao poput feniksa. Virovci ne znaju za poraz već pet kola, u posljednjem su kolu savladali Bjelovar 2:1. Sada kod kuće dočekuju ždralovsku Mladost. Posljednjom pobjedom preskočili su Koprivničance i Ludbrežane i sada su na osmom mjestu.

Kada je riječ o spomenutim momčadima, ne zna se koja je u većoj krizi – što rezultatskoj, što kadrovskoj. Koprivnica je izgubila u Orahovici, opet nakon vodstva. Zeleni se ne mogu riješiti “dječjih bolesti” i naivno gube utakmice. Ekipa je načeta ozljedama i kartonirana te Tomo Čiković muku muči sa slaganjem sastava. Brcković i Martinčić su kartonirani, ozlijeđeni su Radotović, Jambrušić, nema Lovkovića zbog poslovnih obaveza, dok u Papuku nije bilo ni kapetana Luke Ernečića. Sto problema, a već u subotu na Kušek-Apaš dolazi razigrano Međimurje koje je spojilo četiri pobjede.

Županijski derbi igrat će se u Ludbregu. Podravina dočekuje Varteks. U prvom njihovom susretu slavili su Ludbrežani s 0:2. Bila je to prva od dvije pobjede Plavih bluza. Druga je uslijedila u četvrtom kolu protiv Virovitice. Od tada traje ligaški post Podravine. O stanju u momčadi dovoljno govori to da je trener Blagaj u utakmici protiv Poleta na klupi imao samo tri čovjeka. Uz rezervnog vratara Budinskog bili su samo Fajt i Kranjec. Dodatni problem je taj što su se ozlijedili ponajbolji igrač Golubar i Havaić. U krizi je i Varteks koji nije pobijedio već pet kola.

U ostalim susretima susreću se Virovitica i Polet te Rudar i Papuk.


Raspored 13. kola Treće HNL Sjever:

Virje: Podravac – Mladost
Bjelovar: Bjelovar – Radnik Križevci
Koprivnica: Koprivnica – Međimurje
Virovitica: Virovitica – Polet
Ludbreg: Podravina – Varteks
M. Središće: Rudar – Papuk

zatvori