Četvrtak, 25. travnja 2024.

Tomislav Šovagović u koprivničkoj će knjižnici predstaviti najnoviju zbirku ‘Spremište Trešnjevka’

Tomislav Šovagović idućeg će tjedna u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice Fran Galović predstaviti svoju najnoviju knjigu “Spremište Trešnjevka”.

Iz knjižnice poručuju kako je predstavljanje na rasporedu u srijedu u 18 sati, a razgovor s autorom vodit će Darko Pernjak.

– Zbirka “Spremište Trešnjevka” sadržava 60 priča posvećenih Zagrebu u drugoj polovini 1980-ih. Knjigom ponovno defiliraju raniji Šovagovićevi junaci smješteni u hrvatsku metropolu koja s Univerzijadom doživljava sportski procvat. Priče su ujedno kronika vremena kojeg će se suvremenici s nostalgijom prisjetiti i pridodati mu pokoji svoj utisak, dok će mlađi sa zadovoljstvom uroniti u prošlost svojih roditelja – objašnjavaju.

Spomenimo da se predstavljanje odvija u suradnji s koprivničkim ogrankom Društva hrvatskih književnika u sklopu programa “Pisec na kipec”.

– Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na [email protected] ili telefonom na 048/622-363 (108). Za ulazak u prostor knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina – zaključuju u knjižnici.

Izvor: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
zatvori