Petak, 29. ožujka 2024.

Slaven sutra dočekuje Rijeku, Zekić: Ne smijemo imati slabu točku na terenu

Nogometaši Slaven Belupa sutra će odmjeriti snage s Rijekom u 17. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Utakmica će se na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš igrati s početkom u 17:05.

Trener Zoran Zekić najavio je utakmicu i prokomentirao pobjedu protiv Hrvatskog dragovoljca, kojom se Slaven odmaknuo od njega na šest bodova prednosti.

– Malo bi nam trebalo biti lakše nakon slavlja protiv Hrvatskog dragovoljca, ali već sutra se igra nova utakmica, novi bodovi su u igri. Mislim da smo trebali dobiti na samopouzdanju jer smo dobar dio stvari, na kojima smo inzistirali, i odradili prošlog petka u prvih sat vremena. Kasnije smo “upali u crnu rupu”, no ništa ne ide preko noći – osvrnuo se Zekić za stranice kluba.

>> FOTO Slaven Belupo u prvoj utakmici pod vodstvom Zekića poražen na Rujevici

Prva utakmica Zekića na klupi Slaven Belupa bila je baš protiv Rijeke na Rujevici, gdje su Farmaceuti preokretom izgubili 2:1.

– Meni je želja da i sutra odigramo dobru utakmicu, ali da to potkrijepimo i bodovima. Naravno, do kraja ovog dijela prvenstva želim da uzmemo što više bodova kako bismo bili što stabilniji i kako bismo što mirnije i bolje radili na proljeće. Utakmicu s Rijekom na Rujevici smo zaista dobro odigrali, no neću slaviti detalje sa susreta kojeg smo na kraju izgubili. Svaka utakmica je neka nova priča. Moji igrači znaju da sutra moraju biti koncentrirani svih 90 minuta i da na terenu ne smijemo imati slabu točku jer će Rijeka to iskoristiti – upozorava trener Slavena.

Istaknuo je da je Rijeka jedna od najboljih momčadi u Hrvatskoj koja se s pravom bori za naslov prvaka.

– Igraju zaista najbolji napadački nogomet trenutno u ligi. Murić, Drmić koji je klasa… Zaista nema smisla sve ih izdvajati, ali to su igrači bez kojih ne možeš napadati vrh. Moramo biti kompaktni i što agresivniji. Moramo u svakom trenutku biti blizu igrača, a kada mi imamo loptu moramo pokušati igrati i ne smijemo gubiti glavu bez obzira na njihov pritisak. Moramo preslikati prvih 45 minuta utakmice s Hrvatskim dragovoljcem na veći dio sutrašnje. Naravno, ne možemo pripremati sve na isti način. Ja bih volio biti bahat i reći da me baš briga na koji način igra Rijeka, da ćemo gledati samo sebe, ali nismo još uvijek na takvom nivou i nije se sramota prilagoditi protivniku koji je zaista jako kvalitetan – smatra Zekić.


Podsjetimo, ulaznice za sve dijelove tribine koštaju 40 kuna, a mogu se kupiti:

  • putem interneta ( https://ulaznice.hr/web/event/106/17 ) – ulaznice moraju biti isprintane
  • na prodajnom mjestu MARBIS – od ponedjeljka do petka (9-17h)
  • u pretprodaji u petak od 11:30 do 14:30 na blagajni 1
  • na dan utakmice (samo za domaći dio tribine) – od dva sata uoči njena početka do kraja prvog poluvremena

Na koprivnički Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš moći će ući neograničen broj ljudi (u skladu s važećim kapacitetom stadiona od 3.000 mjesta) uz predočenje COVID putovnice koja se može dobiti ako ste cijepljeni ili preboljeli COVID-19 u posljednjih 6 mjeseci ili uz negativan antigenski test (vrijedi 48 sati) ili PCR test (vrijedi 72 sata). Kako poručuju iz kluba, testiranja ispred stadiona neće biti.

zatvori