Četvrtak, 25. travnja 2024.

Škole u nadležnosti Županije u petak će nastavu provoditi online

Sve škole koje su u nadležnosti Koprivničko-križevačke županije, a u svojim nastavnim kurikulumima nisu predvidjele petak kao nenastavni dan, održat će nastavu prema modelu C, odnosno virtualnim putem.

Priopćili su to prije nekoliko trenutaka iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i dodali kako je danas u prostorijama HGK – Županijske komore Koprivnica održana redovna koordinacija. Raspravljalo se o epidemiološkom stanju na području županije te odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su na snagu stupile danas.

>> FOTO: KONTROLA U ŠKOLAMA Provjeravaju se COVID potvrde, osobne, mjeri se temperatura…

Načelnik stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio o epidemiološkom stanju te situaciji u školama, nakon čega su članovi dali preporuku o održavanju nastave online putem.

– Što se tiče primjene Odluke o uvođenju mjere obaveznog testiranja, načelnik Ljubić je kazao kako prvi dan primjene mjere sve protječe u skladu s očekivanjima te kako je uz postojeće punktove za testiranje na koronavirus – Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek u kojima je testirano oko 600 osoba, u tijeku daljnja organizacija testnih mjesta u skladu s uputama Nacionalnog stožera – poručili su.

Dodali su kako će državni službenici i namještenici u javnim službama, lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenici trgovačkih društava i ustanova u kojima većinski udio ima država ili jedinice lokalne ili regionalne samouprave koje upućuju poslodavci, a koje su prvo testiranje obavili putem doma zdravlja ili zavoda za javno zdravstvo, i dalje dostavljati popis svojih zaposlenika koji se trebaju testirati (ime i prezime te mjesto prebivališta) na adresu [email protected] i [email protected].

– Nakon dostave popisa će se odrediti točan raspored i vrijeme testiranja – istaknuli su.

>> Obavezno testiranje na koronavirus danas od 15 sati prema rasporedu koji dostavljaju poslodavci

Članovi stožera još apeliraju da se zaposlenici u svojim grupama pridržavaju uputa te da
dolaze na punktove koji su propisani za testiranje. Testiranje se provodi kao i do sada na
četiri lokacije – drive in punkt na prostoru sajmišta u Koprivnici, u krugu Doma zdravlja u
Križevcima i Đurđevcu u prostorima na kojima se obavlja PCR testiranje te županijskom zavodu za javno zdravstvo.

– Napominjemo kako će se testiranje obavljati isključivo prema popisima grupa koje će dostaviti poslodavci. Testiranje zainteresiranih građana se provodi i u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek kod ulaza Objedinjenog hitnog bolničkog prijama OHBP-a, s istočne strane zgrade u prizemlju, utorkom i četvrtkom od sedam do devet sati, uz prethodnu najavu. Rezervacije termina se mogu izvršiti na broj 048/251-460, ponedjeljkom od 13 do 14 sati za testiranje u utorak i srijedom od 13 do 14 sati za testiranje u četvrtak – spomenuli su i dodali kako je na testiranje potrebno doći s popunjenim obrascem koji možete preuzeti OVDJE.

>> PREDSTAVLJENA ODLUKA Božinović: COVID potvrde u institucijama od 16. studenog

Članovi stožera na kraju koordinacije pozvali su građane da iskoriste mogućnost cijepljenja
na punktovima i kod svojih obiteljskih liječnika te da se pridržavaju svih epidemiološkim
mjera i uputa jer samo uz odgovorno ponašanje će doći do smanjenja pritiska na zdravstveni sustav i širenja zaraze koronavirusom.

zatvori