Utorak, 26. ožujka 2024.

Rukometašice Podravka Vegete upisale nova dva boda na gostovanju u Pločama

Rukometašice Podravka Vegete su u unaprijed odigranom 11. kolu 1. HRL za žene upisale pobjedu protiv trećeplasirane ekipe prvenstva Dalmatinke iz Ploča 22:27.

Iz kluba poručuju da ovo nije bila rutinska utakmica kako to inače jest u hrvatskom prvenstvu pa je domaća ekipa u prvom poluvremenu vodila 4:0 i 7:2, ali u posljednjih 10 minuta podigle su radnu temperaturu Podravkašice te smanjile zaostatak na dva pogotka, rezultat poluvremena je bio 13:11.

– Veliku je nervozu u ekipu unijela i još jedna ozljeda u našim redovima, ovoga puta je s terena iznesena Lea Franušić koja je ozlijedila zglob, a težina ozljede bit će poznata nakon obavljenih pretraga – ističu.

Dodaju da su u drugom poluvremenu sjajno otvorile odabranice Gorana Mrđena i serijom 5-0 preokrenule su rezultat te u nastavku više ne ispuštaju vodstvo.

– Povećavale su prednost rukometašice Podravka Vegete najprije na +3 u prvih pet minuta drugog dijela, rezultat je bio 13:16, a rasle su Koprivničanke do +6 u nastavku te mirno privode utakmicu kraju za konačnih 22:27 – napominju.

Spomenimo da je najefikasnija bila Karlovčan sa stopostotnom efikasnošću i sedam realiziranih pogodaka.

– Prije svega želim čestitati svojim curama i stožeru na osvojenim bodovima. Jedno vrlo teško gostovanje nakon dužeg putovanja. Ušle smo u utakmicu mlitavo, baš onako kako ne bi trebalo biti i kroz niz naših tehničkih pogrešaka, domaćin dolazi u vodstvo koje nažalost ostaje do poluvremena. U drugo poluvrijeme ušle smo borbenije i kroz tu borbenost i želju preokrećemo rezultat i zasluženo dolazimo do novih prvenstvenih bodova – rekla je Karlovčan,

Trener Mrđen istaknuo je da su ušli u drugi tjedan u kojem igraju tri utakmice u pet dana.

– Iza nas je i dosta kilometara. Ne tražimo isprike u tome, ali nas prati Murphyjev zakon “Ako nešto može poći naopako, poći će naopako”. Najprije se Ilyna povrijedila u Dugom Selu. Jučer se na početku utakmice teško povrijedila Lea Franušić koja je ozlijedila zglob u doskoku i naravno da i to utječe. U drugom poluvremenu je Dejana povrijedila šaku pa se moramo nositi sa svim tim. Zato i nosimo dres Podravke da bi u teškim situacijama bili pravi. Ne tražimo alibi za loše otvaranje utakmice. Od trenutka kad sam preuzeo prvu ekipu, imali smo više utakmica nego treninga tako da sigurno ni ja u ovom trenutku nisam dovoljno upoznao sve igračice i njihove mogućnosti pa je i to razlog smanjene rotacije. One imaju kvalitetu i ne bi bile tu da nemaju, ali treba nam jedan miran tjedan da se možemo uglazbiti i ja s njima i one sa mnom. Za to treba strpljenja i međusobnog povjerenja. Sutra nas ne očekuje ništa lakša utakmica u Splitu i bez razlike što se igra dan za danom plus put, siguran sam da ćemo biti pravi i izuzetno motivirani da odigramo dobru utakmicu – rekao je trener Mrđen.

Spomenimo da ekipa danas gostuje na splitskim gripama u zaostalom 7. kolu 1.HRL za žene, a utakmica je na rasporedu u 18 sati.

zatvori