Srijeda, 24. travnja 2024.

[REZIME 1. ŽNL] Jesen je bila napeta, izdvojile su se tri momčadi – Bratstvo, Sloga i molvarska Mladost

Završen je jesenski dio elitnog razreda županijskog nogometa te će klubovi i igrači Prve županijske nogometne lige na zasluženi odmor do početka priprema i proljetnog dijela prvenstva koje počinje početkom ožujka.

Jesen je bila uzbudljiva i napeta, a izdvojile su se tri momčadi. Riječ je o Bratstvu, Slogi i Mladosti iz Molvi. Od početka do kraja izmjenjivali su se na samom vrhu, no jesenski naslov otišao je na stranu Sloge u Koprivnički Ivanec. Sloga i Bratstvo čak imaju i istu gol razliku +24, no Bratstvo je zabilo više pogodaka. Samo bod iza klubova iz Koprivničkog Ivanca smjestila se molvarska Mladost. Momčad s Krbuljina osvojila je 32 boda te su jedini pravi kiks imali kod kuće izgubivši od Osvita iz Đelekovca. Valja spomenuti kako su sve tri momčadi kiksale kod kuće, dok su u gostima sve upisale maksimalan broj bodova, po šest pobjeda za 18 bodova. Molvarci su jedni od tri kandidata za naslov, a kako se šuška u kuloarima već su upikirali neka pojačanja za proljeće.

Drnjanski Tomislav u sezonu je krenuo ispod svih očekivanja. Kako je prvenstvo odmicalo, forma ekipe s Parka prinčeva se podizala te ih je dovela do četvrte pozicije s 23 osvojena boda.

Peto i šesto mjesto s istim brojem bodova drže Osvit i Miklinovec. Đelekovčani su neugodni za svaku momčad u ligi, kako kod kuće, tako i u gostima. Žuta podmornica, pomalo neočekivano, najbolja je domaćinska momčad lige i to u omjeru od pet pobjeda te po jedan neriješen rezultat i jedan poraz. Zaštekala je u gostima gdje je osvojila samo četiri boda.

Sredina je doista zgusnuta, nakon Miklinovca slijede Kalinovac, Lipa i Močile – Kalinovčani i Lipaši sa 16 bodova, dok Močile imaju jedan manje, 15. Novopečeni prvoligaš solidno gura kroz prvoligaško prvenstvo, a zanimljivo je kako nije upisao niti jedan neriješen rezultat. Pet pobjeda i osam poraza dovoljni su za pristojno deveto mjesto s tendencijom napredovanja. Peterančani su zauzeli 10. mjesto s 13 osvojenih bodova.

Iza njih smjestili su se Tomislav Radnik i Drava NP. Može se reći da su jedni i drugi podbacili sukladno najavama pred početak sezone.

Posljednja dva mjesta drže sigečka Mladost i Viktorija – Sigečani s devet bodova, dok Viktorijaši imaju svega pet i najizgledniji su za ispadanje u niži rang ako se drastično ne pojačaju u zimskom prijelaznom roku.

Najbolji strijelac prvenstva dolazi iz redova Sloge, a riječ je naravno o Mariju Racu. Na Racov pogon slavi se titula u koju je ugradio više od trećine golova cijele ekipe. Ukupno je stao na brojci 15, a slijedi ga Hrvoje Hrženjak s 12. Stari lisac Vjekoslav Belobrk – Beli zabio je 11.

Sloga se može pohvaliti najboljim napadom lige (37 golova), dok Bratstvo ima najbolju obranu lige, sa samo devet primljenih golova. Neslavni rekorderi s najmanje zabijenih golova su sigečka Mladost (7) te klub s najviše primljenih golova Viktorija (38).

zatvori