Utorak, 23. travnja 2024.

PREDANE KANDIDATURE Golubić preuzima županijski, a Rožmarić gradski SDP

Županijska organizacija SDP-a Koprivničko-križevačke županije krajem mjeseca dobit će novo vodstvo. Naime, 27. studenog održat će se unutarstranački izbori na kojima će se birati novi predsjednik, tri potpredsjednika, pet članova županijskog predsjedništva te 38 članova županijskog odbora.

Svoju kandidaturu za čelnu poziciju u županijskom SDP-u predao je Tomislav Golubić, trenutni predsjednik gradskog ogranke stranke, a kako je poznato protukandidata neće imati. Naime, sadašnji predsjednik stranke Mladen Kešer krajem prošlog tjedna najavio je da se neće kandidirati za drugi mandat i istaknuo da je njegova “utakmica na čelu koprivničko-križevačkog SDP-a završila”.

>> UNUTARSTRANAČKI IZBORI Kešer odustao od kandidature za šefa županijskog SDP-a

Golubićevo mjesto na čelu županijskog SDP-a tako je gotovo sigurno, a kako je rekao Dravi.info, njegovo dosadašnje iskustvo čini ga spremnim za sljedeći korak u političkoj karijeri.

– Četiri godine na čelu gradskog SDP-a daju mi legitimitet za to da mogu pomoći SDP-u da ostane najjača politička stranka u županiji, ali i da krenemo par koraka naprijed vezano uz rezultate i sve ostale aktivnosti u radu županijskog SDP-a, sve s ciljem da na sljedećim lokalnim izborima osvojimo izvršnu vlast odnosno da dobijemo župana – naglasio je Golubić.

Iako je zadovoljan rezultatima na ovogodišnjim lokalnim izborima, smatra da stranka mora imati još veće ambicije.

– Boljitak županijskog SDP-a ovisi o radu svih ostalih organizacija SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji. Cilj je tako da u nekim općinama vratimo načelnike, ali i da dobijemo nove. SDP trenutno ima gradonačelnika Koprivnice, imamo dva načelnika u Legradu i Novigradu Podravskom i jednog nestranačkog načelnika kojeg smo podržali u Gornjoj Rijeci. Vjerujem da možemo više i vjerujem da će građani prepoznati naš program koji ćemo definirati u sljedećem mandatu – kazao je.

Što se tiče Golubićevog nasljednika odnosno nasljednice, izgledno je da će to biti Petra Rožmarić.

– Za predsjednicu Gradske organizacije SDP-a Koprivnica kandidirala se Petra Rožmarić koja trenutno obnaša funkciju predsjednice Kluba vijećnika u Gradskom vijeću. Vjerujem da je to jedan jako dobar odabir i mislim da članovi SDP-a u Koprivnici mogu biti sigurni da će se kontinuitet kvalitetnog rada nastaviti jer će većina članova iz mog mandata ostati na svojim pozicijama. Naravno, priključili su nam se i neki novi ljudi i moram reći da me jako veseli što imamo dosta mladih koji su predali svoje kandidature za tijela gradske organizacije. To nam daje temelj za rad u narednom razdoblju i predstavlja sigurnost da stranka u Koprivnici ima budućnost – govori Golubić.

Osvrnuo se i na previranja na nacionalnoj razini koja su rezultat unutarstranačkih izbora i dodao da će stranka u narednom razdoblju zasigurno raditi na politikama koje zastupa kako bi građani bili jasno informirani o tome što dobivaju ako svoj glas daju SDP-u.

– Naravno da se stvari na državnoj razini reflektiraju i na županijske i lokalne organizacije SDP-a. Međutim, Peđa Grbin je legitimno izabran predsjednik, njegovi potezi vezani za Klub zastupnika u Saboru i neke druge organizacije potvrđeni su od strane glavnog odbora koji je legitimno tijelo. Uvjeren sam da se u narednom periodu više nećemo baviti unutarstranačkim problemima, nego da će se raditi na definiranju jasnih politika i smjerova koje SDP želi pružiti građanima – zaključio je Golubić.

zatvori