Utorak, 23. travnja 2024.

PODACI STOŽERA U koprivničkoj bolnici preminula cijepljena osoba, visok udio pozitivnih u broju testiranih

PCR i brzim antigenskim testiranjem tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 152 uzorka sa sumnjom na koronavirus, potvrđeno je 79 novih slučajeva zaraze, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih tijekom protekla 24 sata tako iznosi gotovo 52 posto.

– U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba rođena 1940. godine s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena. Ozdravile su 324 osobe, a na bolničkom se liječenju nalaze 64 pacijenta od kojih je 11 na respiratoru. Trenutno je aktivan 1.431 slučaj bolesti COVID-19 – poručili su iz županijskog stožera i dodali kako je od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 potvrđena u 12.868 slučajeva.

Spomenimo da su u protekla dva dana u Koprivnici i Križevcima provedene akcije cijepljenja kojima su se odazvale ukupno 2.702 osobe. Primile su prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Dodajmo da se akcije nastavljaju i sljedeći tjedan, prema organiziranom rasporedu.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

zatvori