Subota, 20. travnja 2024.

ODRŽANI IZBORI Golubić postao šef županijskog SDP-a, gradski ogranak preuzima Petra Rožmarić

Tomislav Golubić je na današnjim unutarstranačkim izborima izabran za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, na čelu županijskog SDP-a do sada je bio Mladen Kešer koji je ove godine odustao od kandidature za predsjednika. Golubić je pak bio šef Gradske organizacije SDP-a Koprivnica, no sada preuzima veću funkciju.

– SDP je cijelo vrijeme u Koprivničko-križevačkoj županiji najjača politička opcija i siguran sam da će tako ostati i dalje uz novi cilj na kojem radimo već od danas, a to je da SDP prvi puta u povijesti Koprivničko-križevačke županije ima župana. Vjerujem u novu snagu i energiju kao i programe koje ćemo u narednom vremenu predstavljati u svim našim općinama i gradovima. Isto tako ponudit ćemo jasne odgovore na probleme na koje sadašnja županijska vlast nije ponudila, a da ne kažem da je učinila i puno grešaka, a to su Piškornica, brza cesta i jača ulaganja u infrastrukturu u našim općinama jer ljudima moramo omogućiti kvalitetne uvjete za život, a ne da se vodi politika koja kao da potiče iseljavanje – kazao je novi predsjednik Tomislav Golubić te se zahvalio svima koji su izašli na izbore i podržali kandidature općinskih, gradskih i županijskih kandidata.

Za potpredsjednike Županijske organizacije danas su izabrani Ivana Kuštrak, Mladen Kešer i Ivan Sabolić, poručili su iz stranke.

>> PREDANE KANDIDATURE Golubić preuzima županijski, a Rožmarić gradski SDP

Što se tiče Gradske organizacije SDP-a Koprivnica, Petra Rožmarić će preuzeti funkciju predsjednice, dok će potpredsjednici biti Nataša Tetec i Siniša Fabijanec.

Gradsku organizaciju SDP-a Križevci vodit će Dejan Pernjak, dok su za potpredsjednike izabrani Mateja Vrbek i Ivan Knok. Vodstvo Gradske organizacije SDP-a Đurđevci nastavlja Marko Fucak, a potpredsjednici će biti Denis Nemeš i Matija Vogrinčić.

Dodajmo da se izborima odazvalo oko 46 posto članova. U narednom periodu slijedi konstituiranje Županijskog te gradskih i općinskih odbora.

Ustupila Županijska organizacija SDP-a Koprivničko-križevačke županije.
zatvori