Četvrtak, 25. travnja 2024.

Novi skok broja novozaraženih koronavirusom, u koprivničkoj bolnici hospitalizirano 70 pacijenata

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 546 uzoraka PCR i brzim antigenskim testiranjem sa sumnjom na koronavirus, zaraza je potvrđena kod 256 novih slučajeva, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih tijekom protekla 24 sata tako iznosi oko 47 posto.

– U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminula je jedna osoba rođena 1945. godine s pozitivitetom na koronavirus koja je imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena. Ozdravilo je 110 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 70 pacijenata, od kojih je njih 14 na respiratoru. Trenutno su aktivna 1.274 slučaja zaraze koronavirusom. Od početka pojave pandemije na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 13.211 slučajeva – poručuju iz stožera.

Dodaju da je jučer u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 696 građana koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Članovi stožera apeliraju na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa.

zatvori