Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Kapetanica Podravke uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo: Sve smo motivirane i željne dobrih rezultata

Rukometašice Podravka Vegete Larissa Kalaus, Ana Turk i Elena Popović s reprezentacijom Hrvatske odigrale su prijateljske susrete protiv Slovenije uoči Svjetskog rukometnog prvenstva u Španjolskoj.

Iz koprivničkog kluba poručuju kako je Hrvatska reprezentacija slavila u oba susreta, i to rezultatima 28:24 te 29:21. Kalaus je zabila dva pogotka, dok je Turk protivničku mrežu zatresla četiri puta.

– I napadački i obrambeni segment igre bio je na visokom nivou, a to je motiv više za optimističan odlazak u Španjolsku – istaknuli su u klubu.

Kalaus, inače kapetanica Podravke, za klupske je stranice progovorila o pripremama, odnosno spremnosti reprezentacije za izazove prvenstva.

– Sve su igračice došle u dobrim igračkim formama iz klubova. Na okupljanju smo bili posvećeni taktičkom uigravanju za svaku od pojedinih ekipa koje nas očekuju u skupini. Sve smo motivirane i željne dobrih rezultata, pogotovo zato što se vraćamo na Svjetsko prvenstvo nakon 10 godina – rekla je.

Osvrnula se i na konkurenciju, kao i na potencijalne izazove.

– Igranje s neeuropskim reprezentacijama će sigurno predstavljati dobar test za našu taktičku disciplinu i uigranost s obzirom na to da nismo imale puno iskustva u igranju s takvim reprezentacijama, a ukoliko prođemo u drugi krug čemu se nadamo, definitivno bi utakmica s domaćinom Španjolskom mogla biti jedan od najvećih izazova – zaključila je Kalaus.

Spomenimo da se Svjetsko rukometno prvenstvo u Španjolskoj igra od 1. do 19. prosinca.

zatvori