Utorak, 23. travnja 2024.

KAOS Nasilnici razbijali prozore na kući kamenjem i palicama, djevojčica dobila udarac u glavu

Općinski sud u Koprivnici nakon tri godine odredio je kaznu od godinu dana zatvora 30-godišnjem B. B. iz Imbriovca zbog niza kaznenih djela koje je počinio u pravom neredu koji se dogodio još 2018. godine.

Sve je počelo tako što je 1. studenoga pod utjecajem alkohola od 1,59 promila alkohola u krvi vikao da će upucati puškom i ubiti D. K., njegovu majku D. B. i maloljetnog R. K. u kući susjeda. Prestrašeni, otišli su iz kuće, no B. B. ih je pratio svojim vozilom, sustigao ih i usmjerio svoje vozilo prema njima, stoji u presudi.

Maloljetni R. K. potom je bacio bicikl svoje majke na automobil i razbio mu prednje staklo. Kako bi se osvetio, B. B. je kasnije došao opremljen palicama i kamenjem s još četvoricom pomagača do njihove kuće, kada su oni bili u njoj, razbio im tri prozora i palicom pogodio maloljetnu K. K., cijelo vrijeme izvikujući prijetnje smrću.

Na sudu je izjavio da se ne osjeća krivim. Ispričao je da je toga dana popio oko četiri piva u kući susjeda R. O. i J. O., a kada je došao D. K., s kojim nije u dobrim odnosima jer mu je, kako kaže, seksualno napastovao sestre, rekao mu je da izađe. Porekao je da je prijetio spomenutim osobama te da mu je bicikl samo “doletio” u automobil nakon što je kasnije vozio kući.

Također je porekao da je otišao do kuće s palicama i kamenjem i razbijao prozore. Ustvrdio je da su D. K. i njegova obitelj oni koji su problematični i da je spreman na detektor laži.

Nakon što je sud ispitao sve svjedoke, odbacio je tvrdnje B. B. jer su bile u suprotnosti s ostalim dokazima, poput koncentracije alkohola u krvi i ozljeda maloljetne K. K. koja je dobila udarac palicom u glavu. Ostali saslušani svjedoci ispričali su kako su bili u kući kada je B. B. sa svojim pomagačima razbijao prozore, udarao po vratima i zidovima i prijetio te pogodio kroz prozor K. K. palicom u glavu.

Sud je odredio dvije kazne za B. B., jednu od osam mjeseci zbog kaznenog djela prijetnje te jednu od pet mjeseci zbog kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, što je primjenom odredbi o stjecaju sjedinjeno na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. Otegotne okolnosti za B. B. bile su što je višestruko osuđivan još od 2011. godine, uglavnom zbog krađa i razbojstava, dok je kao olakotna okolnost smatrano to što je otac maloljetnog djeteta.

zatvori